oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka zvítězila o šest branek

15.05.2013, autor Redakce
Opavští hráči kategorie U16 stejně jako jejich o rok starší kolegové vyhráli nad Břeclaví. Utkání navíc mohlo skončit ještě výraznějším rozdílem.
33.kolo, středa 15.5.2013, 16:15
SFC Opava SFC Opava
6:0
Břeclav Břeclav
Kotala – M. Helebrand, Večerek, Kolísek, Said Sámir – Berger, Janetzký – Rybenský, Petzuch, Kirschner – Adamovský (43. Džemla)
 
 
Branky: 10. Večerek, 11. Petzuch, 31. Adamovský, 42. Janetzký, 49. Petzuch, 65. Berger.
+8+8+8

Mladší dorostenci Slezského FC si od úvodu utkání vypracovali výraznou převahu. Gólově ji poprvé zúročili v 10. minutě, kdy se po standardní situaci dostal míč k obránci Večerkovi, jenž svou šanci s přehledem proměnil.

Vzápětí napřáhl z velké vzdálenosti Petzuch a krásnou střelou překonal hostující brankáře na 2:0. Do velké šance se probil také Matěj Helebrand, jenž ovšem nastřelil tyč.

V závěru prvního poločasu proměnil svůj postup na brankáře Adamovský střelou k tyči, do šaten se tak šlo za stavu 3:0.

Chvíli po zahájení druhého dějství přidal čtvrtou opavskou branku Janetzký. V 49. minutě střídající Džemla šikovně připravil šanci pro Petzucha, který se trefil přesně k tyči a zvýšil na rozdíl pěti branek.

Skóre zápasu na 6:0 uzavřel v 65. minutě kapitán Berger, který se trefil mezi nohama břeclavského brankáře.

Ohlasy trenérů

Petr Deseyve, trenér SFC Opava U16: Chtěli jsme utkání rozhodnout už v prvním poločase. To se nám povedlo, ale z celé řady příležitostí jsme určitě měli nastřílet více branek.

Za vítězství jsme samozřejmě rádi, šest gólů není málo a pomůže nám to. Z výkonu jsem však trochu rozpačitý, protože mohl být mnohem lepší.

Chtěli jsme, aby si kluci v tomto utkání zahráli více fotbal a nastříleli ještě více branek. Možností jsme k tomu měli spoustu a našemu sebevědomí by pomohlo, kdybychom ty vyložené šance zakončovali úspěšněji.