oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šance byly, ale góly ne. SFC v generálce podlehl Podbeskidzie

09.01.2021, autor Redakce | FOTO: TS Podbeskidzie
Bialsko-Biala – Fotbalisté Slezského FC mají za sebou první a poslední zápasovou prověrku před startem jarní části FORTUNA:LIGY. Na útulném Městském stadionu v Bielsko-Biale opavský celek neproměnil několik solidních příležitostí a podlehl místnímu TS Podbeskidzie 0:1.
příp., sobota 9.1.2021, 12:00
Bielsko-Biala Bielsko-Biala
1:0
SFC Opava SFC Opava
Peskovič – Modelski (65. Frelek), Janicki, Rundič (75. Batelt), Mamič (46. Gach) – Danielak (46. zawodnik testowany), Bieroński (Sieracki), Ubbink (46. Sierpina), Kocsis (46. Rzuchowski), Miakushko (46. Marzec) – Biliński (46. Roginič). Trenér: Robert Kasperczyk.
 
I. poločas: Fendrich – Žídek, Nešický, Hellebrand, Tiéhi, Smola, Mondek, Kulhánek, Helešic, Čvančara, Březina.
II. poločas: Fendrich – Večerka, Žídek, Řezníček, Holík, Hrabina, Tiéhi, Rataj, Mondek, Juřena, Kulhánek. Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.
 
Branka: 21. Danielak.

V základní sestavě SFC se objevilo hned šest nových tváří – David Březina, Tomáš Čvančara, Patrik Hellebrand, Jiří Kulhánek, Aleš Nešický a Tomáš Smola. První půle nabídla vyrovnaný fotbal a jedinou branku.

O tu se postaral domácí záložník Danielak, který se zmocnil míče po odkopu Březiny, a jeho prudkou ránu k tyči nezastavil ani brankář Fendrich, byť si na balon sáhl. Na opačné straně hlavičkoval Smola nad bránu, z přímého kopu nebezpečně pálil Březina, a pak míč po Hellebrandově utěšené ráně skončil těsně vedle levé tyče.

Po změně stran Fendrich skvělým zákrokem zachránil Opavu od druhé inkasované branky. Pak se ovšem mohlo skóre měnit na opačné straně. Holík vysunul Mondeka, který do šestnáctky poslal ostrý centr, a Smola zblízka hlavičkoval těsně vedle.

Následně Agilní Kania prošel přes tři protihráče, obešel i čtvrtého a předložil míč do vápna Holíkovi. Ten se nacházel v ideální pozici, jenže střela z první mu nesedla a balon skončil vysoko nad bránou Podbeskidzie. Poté ještě z voleje vystřelil Mondek, ale ani on nezamířil mezi tyče, a tak Opava v generálce podlehla polskému soupeři v poměru 0:1.

Ohlasy trenérů

Radoslav Kováč (trenér Slezského FC Opava): „První poločas byl z naší strany rozháraný. Do hry jsme poslali šest nových hráčů a ti s naší hrou nejsou sžití. Nevyplňovali jsme dobře prostory a během úvodních zhruba třiceti minut se mi zdálo, že máme těžké nohy. Chyběl nám pohyb. Po přestávce šla naše hra nahoru i díky tomu, že naskočil Holík. Mrzí mě, že jsme nevyužili ani jednu ze čtyř gólových příležitostí. Co se týče sestavy na zápas se Zlínem, o té ještě nemám jasno. V hlavě mám několik otazníků. Uvidíme, promluvit do toho může i COVID-19.“