oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Vítězná série starších dorostenců skončila s Hradcem Králové

18.05.2013, autor Redakce
Tým SFC Opava U19 se po čtyřech výhrách v řadě střetl s Hradcem Králové. V tomto utkání byli úspěšnější Východočeši, kteří si z Opavy odvezli tři body za dvoubrankovou výhru. Starší dorostenci Slezského FC si i přes tento dílčí neúspěch zajistili tři kola před koncem účast v dalším ročníku dorostenecké ligy.
31.kolo, sobota 18.5.2013, 12:00
SFC Opava SFC Opava
0:2
Hradec Králové Hradec Králové
Godula – Bořucký (78. Mezera), Morong, Bubeník, Dřizgevič (83. D. Zezulka) – Macíček, Machuča – Schuster, Rolný, Lavrovič (67. Hartmann) – Uvíra.
 
Jehlička – D. Drozd, M. Zezulka, P. Drozd, Kratochvíl (60. Vocel) – Vobejda, Kraják – Heger (78. Vágner), Breda (85. Brabec), Zorvan – Langr.
 
Branky: 35. Breda, 64. Kraják. Rozhodčí: Trávníček – Kotík, Krasula. ŽK: Macíček – Breda.

Úvod utkání vyšel lépe hostujícímu týmu. Breda nejprve trefil břevno z dorážky, o pár minut později orazítkoval stejný hráč horní tyč z přímého kopu.

Godula musel do akce po hlavičce Pavla Drozda po rohovém kopu, kterou vytěsnil mimo tři tyče. Na druhé straně se v levé části pokutového území uvolnil Rolný, jeho přihrávku před bránu však obrana Hradce Králové odvrátila.

Po půlhodině hry vybojoval míč ve středu pole Lavrovič, který se odpoutal od dvou hráčů soupeře a přihrál na pravou stranu Uvírovi. Jeho prudká střela z úhlu skončila vedle Jehličkovy tyče.

Ve 35. minutě se hosté ujali vedení. Breda se postavil k přímému kopu těsně před pravým rohem pokutového území a poslal míč přes zeď přesně k tyči opavské branky.

V závěru poločasu po Dřizgevičově přímém kopu hlavičkoval Bořucký, míč však půl metru před brankovou čárou vykopl hostující hráč. Následně se balón dostal k Uvírovi, který v dobré pozici zamířil nepřesně.

V druhém poločase hrozil tým Hradce Králové z protiútoků. Nejprve po přihrávce Langra přestřelil bránu v jasné šanci Zorvan. V 64. minutě už měla akce soupeře gólový výsledek poté, co praporek asistenta rozhodčího zůstal dole a na Godulu běželi sami tři hráči. Heger předložil míč Krajákovi, který skóroval do odkryté brány.

Opavská snaha o vstřelení gólu rezultovala v další šance hostí z protiútoků, Heger a Vágner však nemířili přesně.

V samém závěru zápasu střílel Morong po standardní situaci bez přípravy těsně nad břevno. Další šanci už utkání nenabídlo, opavští dorostenci tak proti Hradci Králové nezískali ani bod.

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba, trenér SFC Opava U19: Utkání jsme si prohráli v prvním poločase, kdy jsme neproměnili ani jednu z našich dobrých příležitostí. Nepracovala nám dobře naše útočná čtveřice. To, co jsme nacvičovali, bylo provedeno laxně, ve hře nebyl důraz.

Ve druhém poločase jsme neměli nárok na to, abychom stav srovnali. Nebudu polemizovat o tom, zda byl druhý gól z ofsajdu, soupeř nás stejně do ničeho nepustil a byl lepší.

Chtěli jsme prodloužit naši úspěšnou sérii, což se nám bohužel nepovedlo. I tak ale díky prohře Hlučína se Slavií můžeme už tři kola před koncem říct, že jsme splnili svůj jarní cíl a zachránili se v dorostenecké lize.