oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

SFC v MOL Cupu končí. Výběr mladíků podlehl Karlovým Varům

09.02.2021, autor Redakce | FOTO: Kateřina Macečková, sfc.cz
Karlovy Vary – Opavská cesta MOL Cupem v aktuálním ročníku skončila ve třetím kole. Slezský FC na karlovarském trávníku nasadil sestavu plnou odchovanců a třetiligovému soupeři podlehl rozdílem tří branek. Utkání pro zranění nedohrál záložník Adam Ščudla.
3.kolo, úterý 9.2.2021, 16:30
Karlovy Vary Karlovy Vary
3:0
SFC Opava SFC Opava
Chára – Jáša (84. Chomát), Skala, Brabec, Pěkný, Prágr, Fencl (58. Mašata), Vokáč (84. Farid), Vyleta, Maňák (84. Gondzsala), Tůma (78. Shorný). Trenér: Marián Geňo.
 
Digaňa – Jelínek, Vrána, Blažej (82. Smilek) – Janjuš, Wybraniec (63. Mičola), Koschatzký, Gorčica, Ščudla (22. Manzia) – Kramář (63. Kuča), Rataj. Trenér: Alois Skácel.
 
Branky: 30. a 77. Vokáč, 51. Skala.
Rozhodčí: Matějček – Hurych, Váňa.
ŽK: Mašata – Jelínek.
+32+32+32

Jak avizovali, tak učinili. Opavští trenéři poslali do hry fotbalisty širšího kádru A-mužstva, kterým se nedostává pravidelné herní vytížení.

Účastník ČFL zahrozil už po dvaceti minutách, kdy Skala trefil břevno. Vzápětí musel ze hry odstoupit kvůli zranění Adam Ščudla, jehož na hřišti nahradil Bijde Manzia. Pak už se Slavia dočkala a šla do vedení, když Blažej chyboval při nahrávce brankáři Digaňovi, a Vokáč otevřel skóre.

Krátce po změně stran domácí udeřili podruhé, když se po centru Maňáka hlavou prosadil Skala a necelou čtvrthodinku před koncem uzavřel skóre svou druhou trefou v utkání Vokáč – 3:0. Opavští tak v MOL Cupu končí, Karlovy Vary se naopak radují z postupu do osmifinále poháru.

„Vzhledem ke zdravotním potížím, které kluky trápí, jsme se rozhodli postavit tuto sestavu. Svou roli samozřejmě hrál i fakt, že nás v sobotu čeká velice důležité utkání s Příbramí,“ vysvětluje Alois Skácel.

„Do ostrého zápasu tak po dlouhé době naskočili hráči, kteří v lize tolik nehrají nebo čekají na svou šanci. Snažili se, ve hře měli dobré věci, ale rozhodla zkušenost. I přesto si myslím, že pro naše kluky to byla velmi cenná konfrontace. Soupeři gratulujeme k postupu, my musíme pracovat dál,“ dodává asistent Radoslava Kováče.