oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka si z Brna odvezla tři body za výhru 3:1

19.05.2013, autor Redakce
Opavští mladší dorostenci kategorie U16 potvrdili výhru nad Břeclaví v utkání na hřišti Zbrojovky Brno. I když už v první minutě prohrávali, v dalším průběhu zápasu byli lepším mužstvem a po zásluze otočili výsledek ve svůj prospěch.
28.kolo, sobota 18.5.2013, 12:30
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
1:3
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – Janetzký, Večerek, Vitoul, Said Sámir – Berger, A. Helebrand – Rybenský, Džemla (69. Smajli), Kirschner – Adamovský.
 
Branky SFC: Janetzký, Adamovský, Večerek.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč, trenér SFC Opava U16: Jestliže jsme po utkání proti Olomouci nebyli spokojeni s odvedeným maximem co se přístupu, nasazení a bojovnosti týče, tak v tomto zápase naopak tyto vlastnosti zdobily náš výkon, ač nebyl zcela bezchybný.

Na hřišti jsme působili jako mužstvo s charakterem, kdy každý hráč odevzdával v jeho prospěch nejen podíl svých dovedností, ale hlavě morálky a disciplíny. Podporuje to i fakt, že jsme na utkání odjeli v okleštěné sestavě a nikdo nezneužil toho, že jme byli omezeni, střídáním z jakéhokoliv důvodu.

Zda dnes proti Brnu kluci dokázali, že utkání proti Olomouci byl ojedinělý výpadek, nám ukážou zápasy, které nás čekají v dalším průběhu sezony. Věříme, že začínají chápat, že ke svému talentu musí přidávat nadstandard v podobě píle morálky a disciplíny, a to nejen v samotných utkáních, ale i v tréninku.