oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka remizovala s Hlučínem

23.05.2013, autor Redakce
Mladší dorostenci kategorie U16 se ve středečním zápase utkali s Hlučínem. V utkání si vypracovali místy až drtivou převahu, nepodařilo se jim však z ní vytěžit více než jednu branku, a tak utkání skončilo remízovým výsledkem 1:1.
20.kolo, středa 22.5.2013, 16:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Hlučín Hlučín
Kotala – Janetzký, Večerek, Vitoul, Said Sámir – Berger, A. Helebrand – Rybenský (57. Petzuch), Džemla, Kirschner – Adamovský.
 
 
Branka SFC: Berger (pen.).

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve, trenéři SFC Opava U16: I přes to, že jsme dnes nezvítězili, máme po utkání z naší hry dobrý pocit. Kluci dřeli a na hřišti na nich byla vidět obrovská vůle navázat na svůj výkon z minulého utkání v Brně. V nasazení, bojovnosti a týmové soudržnosti se jim to určitě povedlo a chválíme je za to.

Proti urputně bránícímu soupeři, který se spoléhal hlavně na brejky, jsme v podstatě celé utkání hráli do plných. Měli jsme po většinu času míč na svých kopačkách a dařilo se nám i kombinačně. Je jen škoda, že jsme především v prvním poločase nevyužili brankové příležitosti, které jsme si vypracovali, protože proti takovému stylu hry je důležité vstřelit první branku. Jenže to se po ojedinělé akci naopak povedlo soupeři, a to ještě více umocnilo dobývání jejich branky v dalším průběhu utkání.

Naše obrovské úsilí bylo nakonec odměněno alespoň vyrovnávací brankou. Neřešíme výsledek, ale to, proč takové zápasy nezvládneme překlopit na svoji stranu. Chybí nám větší kvalita ve finální fázi, kde musíme zlepšit jak technické, tak taktické řešení situací před a v pokutovém území soupeře, kde opravdu rozhodují detaily. Na těchto činnostech sice v tréninku pracujeme, ale zatím se nám je ne vždy podaří přenést do zápasu.