oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Na úvod přípravy výhra. Púchovu jsme dali tři branky

26.06.2021, autor Redakce
Púchov – Fotbalisté Slezského FC zvládli první zápasovou prověrku letní přípravy. Na půdě účastníka druhé nejvyšší slovenské soutěže z Púchova zvítězili 3:1. Trefili se Matěj Denis Kramář, Matěj Helešic a Dominik Smékal.
příp., sobota 26.6.2021, 11:00
Púchov Púchov
1:3
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Digaňa – Ahmed, Helebrand. Večerka, Janoščín – Putyera, Didiba, Tiéhi, Helešic – Holík, Kramář.
II. poločas: Lasák – Vrána, Rychlý, Wybraniec, Kadlec – Celba, Darmovzal, Gorčica, Ščudla – Pinc, Smékal. Trenér: Roman West.
 
Branky Opavy: 31. Kramář, 36. Helešic, 89. Smékal.

Jak trenéři avizovali, zátěž hráčů rovnoměrně rozložili do obou poločasů. V tom prvním šel opavský výběr do vedení po půlhodině hry, kdy skóre otevřel Denis Kramář. Vzápětí přidal druhý zásah Slezanů Matěj Helešic.

„Matěj dal gól a měl i asistenci. Levá strana nám pracovala dobře. Spolupráce s Janoščínem jim šla. Naopak na pravé straně to pro mě bylo málo, tam jsme vůbec neútočili,“ mrzí trenéra Slezského FC Romana Westa.

Do druhé půle naskočila druhá jedenáctka, která byla při chuti. „Kluci si vytvořili snad sedm gólových šancí. Nakonec se nám podařilo přidat ještě jeden gól,“ poukazuje West na Smékalovu branku na 3:1 ze závěru utkání.

Jak vypadá situace ohledně testovaných hráčů? „Rozhodneme se v týdnu. Navíc stále koukáme po dalších možnostech. Uvidíme, zde se nám ještě podaří někoho přivést,“ uzavírá opavský kouč.

Teď před sebou mají hráči další týden přípravy, jehož vrcholem bude sobotní přípravné utkání s Karvinou.