oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

V sobotu změříme síly s Karvinou. Výtěžek ze vstupného pomůže Hodonínu

30.06.2021, autor Redakce
Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká v sobotu 3. července od 10 hodin druhé přípravné utkání. Na stadionu v Městských sadech narazí na soupeře z nedaleké Karviné.
příp., sobota 3.7.2021, 10:00
SFC Opava SFC Opava
0:1
Karviná Karviná
I. poločas: Digaňa – Celba, Hnaníček, Helebrand, Janoščín – Šigut, Tiéhi, Didiba, Helešic – Holík, Kramář.
II. poločas: Digaňa – Putyera, Rychlý, Vrána, Kadlec – Darmovzal, Večerka, Gorčica, Ščudla – Smékal, Kubů. Trenér: Roman West.
 
I. poločas: Bolek – Křapka, Eduardo, Dramé, Bartošák – Jean Mangabeira, Nešický – Mikuš, Čmelík, Sinyavskiy – Svoboda.
II. poločas: Ciupa – Křapka, Eduardo (62. Stropek), Šindelář, Bartošák (62. Vlachovský) – Jean Mangabeira (62. Jursa), Nešický – Sinyavskiy, Mikuš, Jurásek – Zych.
 
Branka: 79. Zych.
Rozhodčí: Proske – Žurovec, Dudek.
Diváci: 441
+80+80+80

Trenér Roman West do zápasu opět poslal dvě odlišné jedenáctky. V první půli se na hřišti objevili například obránce Josef Hnaníček, jenž v týdnu prodloužil se Slezským FC smlouvu o další rok, či nováček Samuel Šigut. Ten do Městských sadů dorazil na hostování s opcí a do utkání naskočil s kapitánskou páskou.

Hned v úvodu ale zahrozila Karviná. Domácí sice rozehrávali roh, jenže Dramé míč získal pro svůj tým, karvinský celek rozjel rychlý brejk, na jehož konci byl Mikuš, jenže zblízka netrefil poloprázdnou bránu SFC. Pak ukázali Opavští povedenou kombinaci, kdy Holík poslal parádní přihrávku Didibovi, jenž byl sám před Bolkem, jenže z ideální pozice vůbec netrefil karvinskou bránu.

Krátce po změně stran mohl skóre otevřít Ščudla, ale proti jeho ráně se vyznamenal karvinský gólman Ciupa. Po hodině hry se do další veliké příležitosti probil Rychlý, jenže jeho razantní hlavička skončila těsně vedle tyče.

Slezský FC své šance neproměnil, a tak Karviná trestala. Jurásek si prostrčil míč mezi dvěma opavskými hráči, zpětnou přihrávkou poslal míč na Zycha, který prostřelil Digaňu. V závěru mohli Slezané po dalším rohu srovnat, jenže míč za záda Ciupy nedotlačili, a tak zapsali první prohru v přípravě.

Další přípravné utkání čeká opavské fotbalisty příští sobotu 10. července, kdy se od 10.30 hodin představí v duelu s Liptovským Mikulášem.

Ohlasy trenérů

Roman West (trenér Slezského FC Opava): „Na to, v jaké jsme v únavě, jsme se v utkání s velmi kvalitním soupeřem dostávali do hodně šancí. Ale ta nula, zvlášť doma, je špatná. Dva, tři góly jsme měli jednoznačně dát. Kluci měli motivaci, že když vyhrajeme, dostanou dva dny volno, což by jim teď po dvou týdnech dvoufázových tréninků hodně pomohlo. Naše snaha ale byla málo. Nedotáhli jsme do konce zajímavé situace. V první půli měl jasnou tutovku Didi. Ve druhé půli jsme měli v prvních patnácti minutách tři velké šance, ale nula gólů, to je prostě špatně.“

Jozef Weber (trenér MFK Karviná): „Každé vítězství se počítá, navíc jsme uhráli nulu vzadu – to je důležité. Mám také radost, že se trefil mladý Zych, který byl odměněn za dobrou práci nejen v tomto, ale i minulých zápasech. Jinak výkon ještě nebyl a ani nemohl být „učesaný“. Překvapilo mě, jak se na některých hráčích projevila únava z náročných tréninků – práce s míčem, plno ztrát a nešikovnost. Věřím, že teď už se začneme jen zlepšovat.“