oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Čeká nás třetí prověrka. V Kobeřicích hostíme Liptovský Mikuláš

09.07.2021, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC před sebou mají třetí přípravné utkání. V sobotu 10. července od 10.30 hodin se na kobeřickém trávníku představí v duelu s nováčkem slovenské nejvyšší soutěže z Liptovského Mikuláše.
příp., sobota 10.7.2021, 10:30
SFC Opava SFC Opava
2:1
Lip. Mikuláš Lip. Mikuláš
I. poločas: Digaňa – Celba, Helebrand, Hnaníček, Janoščín – Tiéhi – Darmozval, Didiba, Šigut – Kramář, Holík.
II. poločas: Digaňa – Putyera, Rychlý, Vrána, Kadlec – Večerka – Janjuš, Gorčica, Ščudla – Manzia, Smékal. Trenér: Roman West.
 
 
Branky: 42. z pen. Holík, 45. Šigut – 66. Laura.
Diváci: 239.
+41+41+41

Opavští mohli jít do vedení hned v úvodu utkání, jenže Holík vyloženou šanci neproměnil. Před vyběhnuvším gólmanem Sváčkem poslal míč těsně vedle brány.

„Do desáté minuty jsme pak měli tři další šance, jenže gól nedáme. Dařil se nám pressing a chodili jsme do otevřené obrany, příležitosti jsme ale opět neproměnili. Naštěstí jsme pak do konce poločasu dali dva góly,“ oddechl si kouč Slezského FC Roman West.

Po půlhodině hry zachránil Slezany vynikajícím zákrokem brankář Digaňa, ale pak už přišla chvíle pro Holíka. Opavský útočník si chuť spravil v závěru prvního poločasu, když jeden z Liptáků ve vápně stáhl k zemi Kramáře a rozhodčí odpískal penaltu. Míč si vzal Holík a nekompromisní střelou pod břevno otevřel skóre. Vzápětí navíc Slezané využili přečíslení, Šigut číhal na zadní tyči a zblízka dorazil míč do sítě – 2:0.

Po změně stran se vyjma brankáře Digani vyměnila kompletní desítka hráčů do pole. V útoku dostal příležitost Bijde Manzia, ale práci měla především defenziva. Po ráně Flaka vytáhl další parádní zákrok Digaňa a krátce nato se právě Manzia pokoušel protlačit míč za záda Sváčka, leč neúspěšně.

„Ve druhé půli za stavu 2:0, kdy můžeme soupeře „dorazit“ a máme dvě, tři šance, gól na 3:0 nedáme. Když se soupeř dostal na balon, hrál velmi dobře kombinačně. Měl tam nebezpečnou standardku. Liptovský Mikuláš pak snížil a dál hrozil,“ pokračoval West.

Aktivně hrající hosté se v 66. minutě dočkali kontaktní trefy. Po rychlém brejku se míč dostal do opavské šestnáctky, jeden z hostujících hráčů balon vrátil do ohně a hlavičkující Laura zblízka snížil na 2:1. Po rohu Staše v závěru zastavila balon pravá tyč opavské brány, a skóre se tak již nezměnilo.

„Digi chytil dvě nebezpečné střely, byla tam tyčka. Nakonec je z toho vydřená výhra. Kdyby se nám podařilo výsledek navýšit, nebylo by to tak hektické. Šance si tvoříme, ale potřebujeme je začít proměňovat, abychom z toho vytěžili víc,“ velí opavský trenér.

Slezský FC zapsal druhou výhru v probíhající přípravě, další duel sehraje ve středu na půdě Hlučína. V sobotu pak opavský celek čeká generálka s GKS Tychy, která se hraje na hřišti v polské Ustroni.

Záznam utkání