oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sestava plná mladíků podlehla Hlučínu, jediný gól SFC dal Darmovzal

14.07.2021, autor Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz
Hlučín – Ještě před sobotní generálku absolvoval Slezský FC středeční přípravné utkání na půdě Hlučína. Trenéři v čele s Romanem Westem poslali do hry zejména mladíky, kteří třetiligovému soupeři podlehli v poměru 1:3. Jediný opavský gól vstřelil po změně stran Denis Darmovzal.
příp., středa 14.7.2021, 15:00
Hlučín Hlučín
3:1
SFC Opava SFC Opava
Lapeš – Wolf, Plesník, Hasala, Lehnert – Opatřil, Mládek – Neumann, Tomšů, Moučka – Lokša. Střídali: Holzer, Buchvaldek, Hykel, Kundrátek, Ptáček, Wala, Zajíček, Němček. Trenér: Lubomír Adler.
 
Kubný – Vrána, Rychlý, Wybraniec, Kadlec – Gorčica, Večerka – Šigut, Darmovzal, Ščudla – Smékal. Střídali: Manzia, Janjuš, Koschatzký. Trenér: Roman West.
 
Branky: Holzer 2, Tomšů – Darmovzal.

Účastník MSFL z Hlučína začal aktivně a hned v úvodu šel do vedení. Těsný náskok zvýraznil hlučínský celek v závěru první půle, kdy v rozmezí dvou minut po dvou povedených střelách odskočil do tříbrankového trháku.

Po změně stran měl kontaktní branku na noze Manzia, jenže svou příležitost neproměnil. Slezský FC se tak prosadil až po hodině hry, kdy rychlý brejk dotáhl do úspěšného konce Darmovzal – 3:1.

„Nasadili jsme všechny hráče širšího kádru doplněné o některé kluky z béčka a bylo vidět, že nám chybí zkušenosti. Na některé hráče byl vyspělý Hlučín ještě moc. Hlučín ukázal větší zkušenost, dokázal potrestat všechny naše chyby v rozehrávce. O výsledku tak bylo prakticky rozhodnuto už v první půli,“ přiznává opavský trenér Roman West.

„Po přestávce jsme se sice mohli vrátit do hry, ale Manzia svou velkou tutovku před gólem Darmovzala bohužel neproměnil. Vracíme se do Polska, kde budeme pokračovat v našem soustředění. V sobotu nás čeká generálka s GKS Tychy, která bude trochu o něčem jiném,“ doplňuje kouč Slezského FC.