oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Poslední test před startem sezony: Slezský FC změří síly s GKS Tychy

16.07.2021, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC mají před sebou poslední zápasovou prověrku letní přípravy. V generálce před startem ostré sezony se v sobotu 17. července od 11 hodin představí v duelu s účastníkem polské druhé nejvyšší soutěže GKS Tychy.
příp., sobota 17.7.2021, 11:00
GKS Tychy GKS Tychy
1:1
SFC Opava SFC Opava
I. poločas: Jalocha – Mańka, Nedič, Solowiej – Wolkowicz – Kozina, Piatek, Grzeszczyk, Zytek, Biel – Malec.
II. poločas: Jałocha – Połap, Zarębski, Szymura, Stefaniak – Staniucha, Misztal, Paprzycki, Steblecki, K. Piątek – Orliński. Trenér: Krzysztof Majkowski.
 
Digaňa – Celba (87. Rychlý), Helebrand, Hnaníček, Janoščín – Didiba, Tiéhi – Šigut, Holík (77. Večerka), Helešic (78. Kadlec) – Kramář (75. Pikul). Trenér: Roman West.
 
Branky: 87. Steblecki – 49. Helebrand.

„S prvním poločasem jsme spokojeni. Hráli jsme koncentrovaně, měli jsme několik šancí i náznaky zajímavých akcí. Byla tam třeba přečíslení tři na jednoho, ale bohužel jsme opět nedali gól,“ mrzí opavského trenéra Romana Westa.

V první půli totiž branka nepadla. Do solidní palebné pozice se dostal Tiéhi, jenže střelou zpoza šestnáctky poslal balon nad břevno. Slezané se dočkali až ve druhé půli, kdy udeřili ze standardky.

Čtyři minuty po startu druhého poločasu našel Holík vynikajícím centrem ve vápně Helebranda, který do míče trknul hlavou a nedal Jałochovi šanci zasáhnout. Po hodině hry mohl opavský náskok navýšit po povedené akci Denis Kramář, který si položil gólmana a zakončoval do odkryté brány, jenže z čáry dokázal míč uklidit na roh jeden z hráčů polského soupeře.

„A měli jsme i další velké příležitosti. Skóre jsme měli navýšit. Kdybychom dali góly na 2:0 nebo 3:0, bylo by po zápase,“ má jasno kouč Slezského FC.

„Utkání nakonec skončilo remízou, což i vzhledem k síle soupeře, který před týdnem remizoval s Karvinou 3:3, musíme respektovat. Herně to bylo dobré, ale pokud by šlo o mistrák, výsledkově bychom spokojeni nebyli,“ dodává na závěr West, jenž hned po utkání vyrazil osobně sledovat zápas Pardubic s Vlašimí, která je nejbližším soupeřem Slezského FC ve F:NL.

Teď mají opavští fotbalisté týden na poslední přípravy a ladění, už v sobotu 24. července od 17 hodin je čeká premiéra v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na stadionu v Městských sadech vyzvou celek Vlašimi.

Záznam utkání