oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka porazila Třinec 4:0

25.05.2013, autor Redakce
Mladší dorostenci kategorie U16 se po středeční dohrávce s Hlučínem střetli v sobotu s Třincem. Hráči Slezského FC vyhráli o čtyři branky, ale k vítězství došli obtížněji, než ukazuje konečný výsledek.
29.kolo, sobota 25.5.2013, 12:15
SFC Opava SFC Opava
4:0
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
Kotala – M. Helebrand, Večerek, Vitoul (71. Rybenský), Said Sámir – Berger, Petzuch – Kirschner, A. Helebrand (71. Harazin), Janetzký – Džemla (25. Adamovský).
 
 
Branky: 40., 63 a 67. Kirschner, 44. Petzuch. Rozhodčí: Šafrán – Boček, Latoň. ŽK: Berger, M. Helebrand, Petzuch.
+12+12+12

První poločas byl z opavské strany plný nepřesností, domácí svého soupeře pustili do několika slibných příležitostí. Navíc kvůli tržné ráně na noze musel ze hry odstoupit Džemla, kterého na hřišti nahradil Adamovský.

V poslední minutě prvního dějství si Kirschner naběhl na povedený oblouček za obranu a přeloboval hostujícího brankáře. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro Slezský FC.

Ve druhém poločase měli hosté také několik příležitostí, které zlikvidovali obránci ve spolupráci s brankářem Kotalou. Góly však střílel pouze opavský tým. Ve 44. minutě vyslal Janetzký do šance Petzucha, který se v pokutovém území kličkou uvolnil od obránce a prostřelil třineckého brankáře.

Hostující obrana si během celého utkání nedokázala poradit s rychlonohým Kirschnerem. Ten v 63. minutě zužitkoval svůj postup na brankáře dalším obloučkem do sítě a o čtyři minuty později zkompletoval svůj hat-trick přesnou střelou k tyči.

V poslední minutě utkání byl v pokutovém území podražen Adamovský. Sám faulovaný hráč si vzal míč a potvrdil nepsané fotbalové pravidlo, protože třinecký brankář jeho pokus zneškodnil. Utkání tak skončilo konečným výsledkem 4:0.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč, trenér SFC Opava U16: První poločas se nám nepovedl. Sami jsme se divili, co se s kluky děje. Do zápasu jsme vstoupili lehkovážně, uskakovaly nám balony, kazili jsme přihrávky a špatně jsme řešili situace. Nedá se však říct, že by hráči nechtěli. Sami jsme se dostali do stavu, kdy i když chceme, tak to kvůli ztrátě sebevědomí a herní pohody nejde.

O poločase hráči možná čekali, že na ně budeme křičet, ale to se někdy může minout účinkem. Řekli jsme jim jen pár vět a vyslali je do druhého poločasu. Jeho začátek nebyl ideální, ale potom se náš výkon výrazně zlepšil.

Hodně nám pomohl gól do šatny, protože do té doby byl soupeř nebezpečnější. Ve druhé půli se nám potom dařily především přihrávky za obranu. Hráči vycítili, že vzhledem k postavení soupeře stačí dát správný míč a jít do náběhu. S předvedenou hrou nejsme zcela spokojeni, ale pozitivní je, že jsme se dostali do hry a začali střílet góly.