oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka nasázela čtyři góly a ze Slovácka veze cennou výhru

08.08.2021, autor Redakce | FOTO: Martin Vltavský
Uherské Hradiště – Mladší dorostenci Slezského FC si po úvodní těsné prohře se Sigmou Olomouc spravili chuť na půdě Slovácka, kde ve druhém kole celostátní dorostenecké ligy zvítězili rozdílem tří branek.
2.kolo, sobota 7.8.2021, 13:15
Slovácko Slovácko
1:4
SFC Opava SFC Opava
 
Vltavský – Cileček, Buchta, Stareček, Wehovský (C), Honeš (46. Panyla), Šrek (80. Sedláček), Géryk (76. Lazecký), Nováček (46. Kokeš), Blatný (68. Ligač), Hranoš. Trenér: Tomáš Mrázek.
 
Branky: 35. Kowalczyk – 13. Géryk, 47. a 85 Hranoš, 57. Blatný.
Rozhodčí: Slováček – Poživil, Svoboda.
ŽK: Géryk (Opava).
Diváci: 40.

V první půli šla Opava do vedení díky trefě Pavla Géryka, domácí celek ovšem po půlhodině hry srovnal na 1:1. „První poločas byl z naší strany slabší. Zkoušeli jsme rozestavení, ve kterém jsme hráli teprve třetí zápas, a nebylo to ono. Slovácko mělo mírnou územní převahu,“ hodnotí kouč opavské sedmnáctky Tomáš Mrázek.

Po změně stran ovšem Slezané třikrát udeřili – dva góly vstřelil reprezentant Vojtěch Hranoš a prosadil se i Josef Blatný. „Změnili jsme rozestavení, po zbytek zápasu jsme dominovali a zcela zaslouženě jsme vyhráli,“ pokračuje Mrázek s úsměvem.

„Těší mě, že jsme Slovácko v utkání nepustili do žádné gólové šance a jsem rád za kluky, že byli za skvělou práci, kterou odvádějí, odměněni výhrou. Už v minulém utkání se Sigmou jsme sahali po bodu, bohužel to nevyšlo, ale dokázali jsme si, že se v této soutěži můžeme měřit s každým,“ dodává trenér mladších dorostenců SFC.