oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Do Třince v plné síle! Chceme se posunout výš, hlásí West

16.08.2021, autor Redakce
Opava – Netradičně v úterý nás čeká derby na půdě Třince, který v nové sezoně F:NL zatím nebodoval. Fotbalisté Slezského FC by čekání soupeře na bodový zisk rádi prodloužili. Povede se jim to? Duel pod Javorovým startuje v 17 hodin.
4.kolo, úterý 17.8.2021, 17:00
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
2:0
SFC Opava SFC Opava
Hasalík – Szewieczek, Ba, Bedecs, Klusák (46. Ntoya) – Omasta, Habusta, Buneš (46. Hýbl), Weber, Kania – Petráň (76. Juřena). Trenér: František Straka.
 
Digaňa – Celba, Helebrand, Rychlý, Janoščín – Didiba, Tiéhi – Helešic (79. Darmovzal), Holík (79. Pikul), Kadlec (53. Šigut) – Kramář (53. Pisačič). Trenér: Roman West.
 
Branky: 54. Szewieczek, 87. Bedecs.
Rozhodčí: Adámková – Mikeska, Novák.
ŽK: Habusta, Hasalík – Holík, Didiba, West (trenér).
Diváci: 602.
+42+42+42

Opavský trenér Roman West sice předesílal, že do derby půjde jeho mužstvo v plné síle, jenže v den utkání mu kvůli zranění vypadl z nominace kapitán Josef Hnaníček. Pásku si tak navlékl Lukáš Holík.

Úvod utkání byl opatrný a během první půlhodiny toho diváci na stadionu Rudolfa Labaje mnoho zajímavého neviděli. Pak přišly šance Opavy. Po prudkém centru Janoščína se k zakončení probil Holík, ale míč po jeho pohotové střele z otočky vytěsnil mimo tyče domácí gólman Hasalík.

Krátce nato byl v akci opět Holík. Na levé straně obešel Szewieczka a na jeho střílený centr na zadní tyči jen těsně nedosáhl Celba. Pod Javorovým se skóre poprvé měnilo zkraje druhého poločasu.

Zpoza dvaceti metrů se osmělil domácí Szewieczek, vypálil a povedenou dělovkou s přispěním břevna otevřel skóre zápasu. Po hodině hry si na centr Omasty naběhl Habusta a hlavičkoval jen těsně vedle brány.

Opavský tým tlačil, vytvořil si několik nebezpečných závarů po standardkách, jenže skórovat nedokázal. Naopak v závěru Celba zahrál ve vápně rukou, rozhodčí Adámková nařídila penaltu a třinecký kapitán Bedecs pojistil vítězství svého celku.

Další utkání čeká fotbalisty Slezského FC doma už v sobotu 21. srpna, kdy od 17 hodin hostí celek Chrudimi.

Ohlasy trenérů

František Straka (trenér FK Fotbal Třinec): „Spadl nám kámen ze srdce, protože jsme byli pod obrovským tlakem. V prvních třech utkáních jsme rozhodně nehráli špatný fotbal. Měli jsme i šance, ale výsledky nepřicházely. Naopak přicházel tlak na nás a na hráče. Věděli jsme, že to musíme zlomit, což se nám nakonec podařilo. Opava má kombinačně velmi dobrý mančaft. Kluci ukázali charakter. Kladl jsem jim na srdce jednu věc – nulu vzadu. Snažili jsme se zlepšit obrannou fázi, obranná čtyřka rozhodla. Opava více držela míč, ale do šancí se moc nedostávala. Dobře zachytal Hasalík, dodal mužstvu jistotu, dobrou práci odvedli oba stopeři Ba a Bedecs.“

Roman West (trenér Slezského FC Opava): „Porážka je pro nás obrovským zklamáním. I když jsme si toho moc nevytvořili a nebylo to z naší strany dobré, aspoň bod jsme si z tohoto zápasu měli odvézt. Úvod utkání byl nemastný, neslaný. Dvacet, třicet minut jsme do toho dostávali. Třinec měl hodně standardek, ale šanci si nevytvořil. Naši první gólovku měl Holík a tlak jsme dál stupňovali, i když byl spíš platonický, po vápno. Posledních patnáct minut první půle bylo dobrých. Věřili jsme, že v tom budeme pokračovat a zápas zlomíme na svou stranu. Po neodpískaném faulu na Helešice se hra přesunula, on na své straně chyběl a soupeř nám z toho dal gól, což s námi otřáslo. Chtěli jsme posílit ofenzivu, poslali jsme do hry Pisačiče s Šigutem, ale celý zápas nám chybělo, aby to někdo vzal na sebe. Před bránou nám chybí odvaha jít jeden na jednoho, dát lepší finální přihrávku, centr nebo vymyslet nějakou narážečku. Bohužel se tam neumíme prosadit. Druhý gól domácích v závěru už byl jen hřebíček.“