oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým zvítězil nad Hranicemi 2:0

26.05.2013, autor Redakce
B-tým Slezského FC díky dvěma brankám Jukla porazil Hranice, které odehrály hodinu utkání v početním oslabení. Tým Jana Hrušky tak před středeční dohrávkou ve Slavičíně natáhl svou vítěznou šňůru na šest zápasů.
27.kolo, neděle 26.5.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
2:0
Hranice Hranice
Květon – Dohnálek (69. Drexler), Moravec, Uvíra, Hrabina Michal (77. Pfleger) – Pomp, Kašný, Radzinevičius, Němec – Jukl, Továrek.
 
Kubíček – Chrastina, Kundrát, Bošina, Žoch – Modelský, Kufa, Ferenc (64. Ferenc), Pecha (58. Grygar) – Lee (78. Orava), Kušner.
 
Branky: 31. a 48. Jukl. Rozhodčí: Kneisl – Dresler, Chlevišťan. ŽK: Pomp. ČK: 30. Bošina.

První výraznější šance utkání přišla v 10. minutě, kdy se Jukl uvolnil u brankové čáry v pravé části pokutového území a poslal přihrávku před bránu. Radzinevičius tísněný obráncem vystřelil těsně vedle Kubíčkovy brány.

Radzinevičius vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře skákavou střelou z velké vzdálenosti, kterou Kubíček vyrazil. Litevský útočník následně po narážečce s Juklem vyslal z hranice pokutového území ránu mířící k tyči, s níž si Kubíček akrobatickým zákrokem poradil.

Po půlhodině hry šel obránce Bošina skluzem do souboje s unikajícím Továrkem. Rozhodčí nařídil přímý volný kop z hranice pokutového území a ukázal hostujícímu hráči červenou kartu za zmaření gólové příležitosti. Míč si postavil Jukl a povedenou střelou přes zeď poslal opavský tým do vedení.

O pět minut později vyslal Pomp do úniku Jukla, jenž postupoval na bránu z pravé strany, ale brankáře Kubíčka nepropálil. Střelec první branky chvíli poté připravil z pravé strany šanci nabíhajícímu Kašnému, který však skákavý míč umístil vysoko nad bránu.

Hranice v závěru první půle nevyužily dobrou příležitost k vyrovnání. Dlouhý míč do pokutového území se po zásahu obrany odrazil k Leemu, jenž bez přípravy střílel z šesti metrů nad břevno.

Na druhé straně Radzinevičius poslal přesný oblouček za obranu na Továrka. Opavský útočník šel sám na brankáře, ale ten jeho pokus o kličku vystihl a míč mu sebral.

Brzy po zahájení druhého dějství zvýšil B-tým Slezského FC své vedení. Radzinevičiusův postup vpřed byl zastaven, míč se ovšem s trochou štěstí odrazil k Juklovi, jenž přehodil vybíhajícího brankáře a vstřelil tak svou druhou branku v utkání.

Hranice se i v početním oslabení dokázaly dostávat do šancí. Odražený míč napálil na bránu Modelský a Květon musel předvést vynikající zákrok, jímž vytáhl nebezpečnou střelu na roh.

Chvíli poté Kušner vyslal za obranu Leeho, proti němuž Květon pohotově vyběhl a střelu hostujícího útočníka zblokoval. O pár minut později musel Kašný na poslední chvíli odvracet přihrávku před bránu, míč se odrazil ke Kušnerovi, který ovšem nedokázal balon dobře zpracovat.

Pět minut před koncem utkání vystihl Němec rozehrávku soupeře na polovině hřiště. Jeho únik na bránu byl však v pokutovém území zblokován vracejícím se obráncem. V samém závěru utkání se Kašný dostal k odraženému míči dvacet metrů od brány a poslal svou střelu metr nad. Na dvoubrankovém vítězství Opavy se tak už nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Myslím, že po dnešku můžeme být spokojeni. Odehráli jsme zápas ve stejném duchu jako ty přechozí. Možná nám paradoxně neprospělo to, že soupeř hrál v desíti po červené kartě, která podle mého názoru nemusela být. Do té doby měl zápas vynikající úroveň.

Poté jsme však začali hrát možná až trochu bohorovný fotbal, a to se nám mohlo vymstít. Spousta hráčů si začala na hřišti vysloveně hrát a předvádět parádičky, což nemám rád. Soupeř se dostal do několika dobrých příležitostí, při nichž nás podržel brankář. Na druhé straně jsme si i my vytvořili několik šancí a našli jsme střelce, který dal dva krásné góly.