oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka se oklepala z prohry v Plzni, Zbrojovce dala pětku

28.08.2021, autor Redakce
Opava – Mladší dorostenci Slezského FC U17 za sebou mají další úspěšný zápas. V pátek po obědě si na hřišti u koupaliště bez potíží poradili s Brnem v poměru 5:1 a zapsali čtvrté vítězství v sezoně. Hattrick se blýskl Josef Blatný.
5.kolo, pátek 27.8.2021, 13:15
SFC Opava SFC Opava
5:1
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
Souček – Sedláček, Buchta, Stareček, Wehowský, Cileček (79. Lazecký), Géryk (65. Honeš), Kokeš (65. Šrek), Nováček (71. Panyla), Blatný, Hranoš (71. Ligač). Trenér: Tomáš Mrázek.
 
 
Branky: 16. Géryk, 28., 38. a 60. Blatný, 80. Panyla – 27. Kučera.
Rozhodčí: Šafrán – Dubravský, Ritter.
ŽK: Kokeš – Martínez.

„Do utkání s Brnem jsme vstoupili vlažně a v prvních deseti minutách nás mohlo Brno jednou nebo dvakrát potrestat. Po úvodní desetiminutovce jsme začali hrát naši hru a dostali jsme se do tempa,“ hodnotí utkání hlavní kouč ligové sedmnáctky Tomáš Mrázek.

Opavu poslal do vedení po čtvrthodině hry Pavel Géryk. „Soupeř sice rychle vyrovnal, ale to nás nepoložilo a brzy jsme se dostali zpátky do vedení zásluhou Pepy Blatného,“ pokračuje Mrázek.

Šikovný útočník přidal do půle ještě jeden gól a po změně stran završil hattrick. Slezané nakonec díky brance Daniela Panyly zvítězili v jednoznačném poměru 5:1.

„Ve druhém poločase už jsme Brno přehrávali a s přehledem jsme dokráčeli k vítězství. Společně s asistentem René Rádkem jsme hrdí na kluky, jak utkání zvládli – kombinační hrou, dobrou organizací a pressingem – tedy tak, jak se chceme prezentovat,“ těší Mrázka. „Zároveň jsme rádi, že pro nás zápas nekončí plácáním si a objímáním se před utkáním, ale hlavně po něm na hřišti,“ dodává.