oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým remizoval ve Slavičíně

29.05.2013, autor Redakce
Opavský B-tým ke středeční dohrávce cestoval na hřiště Slavičína, který v jarní části sezóny patří k výsledkově nejúspěšnějším týmům. Domácí se v druhém poločase ujali vedení, ale Moravcův gól hlavou znamenal vyrovnání na konečných 1:1.
18.kolo, středa 29.5.2013, 17:00
Slavičín Slavičín
1:1
SFC Opava B SFC Opava B
Talčík – Otépka, Kalus, T. Švach, Jasenský – Kopečný (90. Cícha), Beránek, Matůš, Liška (66. P. Švach) – Macek (88. Fojtík), Kříž.
 
Štencel – Pomp, Moravec, M. Uvíra, Pfleger – Krčmařík, Binar (64. P. Uvíra), Kašný, Němec (59. Radzinevičius) – Jukl (75. Továrek), Lokša.
 
Branky: 54. Kříž – 67. Moravec. Rozhodčí: Chabiča – Nejezchleb, Miklík. ŽK: Otépka, Macek – Jukl, Němec, M. Uvíra, Továrek.
Diváci: 140

Úvodní minuty zápasu patřily domácímu týmu. Nejprve se Liška po povedené kombinaci dostal na levé straně do pokutového území a Štencel musel jeho prudkou střelu vyrážet. Opavský brankář zasahoval proti dvěma střelám Tomáše Švacha.

První střelecký pokus Slezského FC si ve 20. minutě připsal Jukl, který se dostal k míči ve středu pole. Jeho rána z dvaceti metrů však mezi tři tyče nemířila.

Jukl následně vysunul v pravé straně pokutového území za obranu Binara, který se u brankové čáry vyhnul vybíhajícímu brankáři a poslal míč před bránu, kde Lokša tísněný obráncem nedokázal usměrnit balon do sítě. Jukl poté z dorážky vystřelil nad bránu.

Chvíli poté pustil Lokša míč na Jukla, který se tak dostal do dobré příležitosti, ale Talčík proti němu pohotově vyběhl a pokus opavského útočníka zblokoval.

Na domácí straně se po centru Jasenského odražil míč k Mackovi, jehož střela skončila dva metry vedle Štenclovy branky. Opavskou odpověď rozjel Binar, který poslal míč na levé straně Němcovi, a ten odcentroval do pokutového území. Lokša však skákavý balon poslal přímo na brankáře.

V závěru poločasu Štencel bez obtíží zasahoval proti dalekonosné střele Macka. Vzápětí opavský brankář jen sledoval, jak Kříž nevyužil vyloženou příležitost. Po průniku spoluhráče se k domácímu útočníkovi dostal míč uvnitř pokutového území a Křížova prudká střela proletěla vedle pravé tyče.

Opavskému týmu se povedl po rohovém kopu domácích provést protiútok. Přes Lokšu se vrátil míč k Juklovi, který odcentroval z pravé strany na Binara, jenž hlavou zamířil metr nad břevno. Na druhé straně po rohovém kopu zakončoval Matůš v pádu vysoko nad.

Úvod druhého dějství přinesl akci Lišky, který v pokutovém území předal míč Beránkovi, proti jehož přízemní střele musel zasahovat Štencel. Na straně Opavy vybojoval míč Martin Uvíra a Němcův oblouček z dálky skončil nad břevnem domácí branky.

V 54. minutě Slavičín vstřelil první branku zápasu. Přesný centr z pravé strany našel nabíhajícího Kříže, jenž zblízka uklidil míč do sítě.

Vedení domácího týmu netrvalo ani čtvrthodinu. Jukl odcentroval z rohového kopu z pravé strany a Moravec nekompromisně poslal hlavou míč mimo dosah brankáře.

Opava převzala iniciativu a střídající Radzinevičius nejprve střílel z velké vzdálenosti vedle. Následně Pomp odcentroval na zadní tyč, odkud litevský útočník zaměstnal Tašinu, který musel prudkou střelu vyrážet na roh.

Deset minut před koncem zápasu se Pomp prokličkoval na pravé straně pokutového území a od brankové čáry poslal míč na dalšího střídajícího hráče Továrka, před nímž odvrátil jasnou branku výborným obranným zákrokem Kalus.

V závěru utkání po dlouhém míči do pokutového území střílel Macek z voleje metr nad bránu. Zápas mezi Slavičínem a B-týmem Slezského FC tak skončil dělbou bodů.

Fotografie z utkání naleznete účtu Slavičína na rajce.net a také na stránce SFC Opava na Facebooku.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Bylo to utkání dvou různých poločasů. V první půli jsme se nechali zatlačit do defenzivy z toho důvodu, že jsme dělali hrubé chyby v rozehrávce. Velmi snadno jsme ztráceli balony a byli jsme pod soustavným tlakem soupeře.

Do dnešního utkání nastoupilo pět hráčů z A-týmu, kteří odehráli zápas bez tréninku. Bylo na nich vidět, že se objevili v jiném prostředí s jinými spoluhráči. Tato nesehranost se na hřišti projevila.

Druhý poločas už však byl z naší strany lepší, hru se nám podařilo vyrovnat a s přibývajícím časem se náš výkon zlepšoval. Chybělo nám trochu štěstí, abychom utkání zvládli dovést do vítězného konce. Některé situace přímo volaly po gólu, ale bohužel se nám druhou branku přidat nepovedlo.