oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka remizovala s Pardubicemi, bod vydřela v závěru

12.09.2021, autor Redakce
Opava – Výběr sedmnáctky Slezského FC se rozešel smírně s Pardubicemi. Opavští na východočeského soupeře ztráceli dva góly, ale v závěru se dvakrát prosadili a získali bod za remízu 3:3.
7.kolo, sobota 11.9.2021, 15:15
SFC Opava SFC Opava
3:3
Pardubice Pardubice
Kadlec – Sedláček (60. Panyla), Buchta, Stareček (81. Bek), Wehowský, Cileček, Géryk, Kokeš, Nováček (46. Honeš), Blatný (75. Ligač), Hranoš. Trenér: Tomáš Mrázek.
 
 
Branky: 44. Wehowský, 88. Cileček, 89. Ligač - 12. a 57. Prokeš, 48. Novák.
Rozhodčí: Žurovec – Mikeska, Šimeček.
ŽK: Panyla, Cileček – Prokeš, Brož, Macák.

„Tentokrát jsme narazili na dosud asi nejlepšího soupeře v soutěži. Určitě není náhoda, že Pardubice ještě neprohrály, je potřeba uznat jejich kvalitu,“ říká na úvod svého hodnocení opavský kouč Tomáš Mrázek.

„Pardubice nás šedesát minut přehrávaly. Naše hra byla pomalá. Postrádala přesnost a kvalitu v přechodové fázi,“ uvědomuje si Mrázek.

Východočeský výběr poslal do vedení Prokeš, v závěru první půle srovnal opavský kapitán Wehowský. „Po čtrnáctidenní pauze jako bychom se nemohli dostat do tempa. Nejsme Baník, Sigma, Sparta, Slavia nebo Plzeň, abychom soupeře válcovali. Dnes už se těžko budeme srovnávat také s Pardubicemi, které mají akademii a servis pro hráče na špičkové úrovni,“ tvrdí Mrázek.

„I proto jsem rád, že jsme je ve druhé půli zatlačili a nakonec srovnali skóre. Těší mě, že kluci to ani za nepříznivého stavu 1:3 nevzdali a ukázali vnitřní sílu, která v nich je,“ dodává trenér opavské sedmnáctky.