oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

SFC v sobotu vyzve Táborsko. Cíl? Potvrdit výhru z Jihlavy

17.09.2021, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC jdou v sobotu opět do akce. Netradičně už od 15 hodin na svém trávníku změří síly s Táborskem.
8.kolo, sobota 18.9.2021, 15:00
SFC Opava SFC Opava
0:0
Táborsko Táborsko
Digaňa – Celba, Helebrand, Hnaníček, Janoščín – Rychlý, Didiba – Pikul (46. Šigut), Lukáš Holík (86. Rataj), Helešic (67. Kadlec) – Pisačič (57. Kramář). Trenér: Roman West.
 
Pecháček – Icha, Rydval, Navrátil, Tusjak – Kopečný, Drozd, Boula, Rafa (83. Havrda) – P. Plachý (90+2. Vozihnoj) – Mu. Tijani. Trenér: Miloslav Brožek.
 
Bez branek.
Rozhodčí: Ginzel – Kubr, Volf.
ŽK: Rychlý, Didiba, West – Tijani, Drozd, Kopečný, Boula.
Diváci: 1 107.
+44+44+44

Opavský trenér Roman West ctil pravidlo, že vítězná sestava se nemění a do zápasu s Táborskem vyslal totožnou jedenáctku jako před týdnem v Jihlavě, kde Slezský FC zvítězil 2:0.

Jako první se osmělil aktivní Pikul, ale gólman Pecháček si s jeho pokusem poradil. Vzápětí už čelil daleko vážnějšímu nebezpečí. Po přiklepnutí Holíka se do zakončení dostal Pisačič, jenže napoprvé se nedostal ke střele a po rychlé otočce zakončil nad hostující bránu.

Hrozili i hosté. Hned vzápětí scházel Plachému jen krůček k tomu, aby se hlavou trkl balon do opavské brány. V závěru vyrovnané první půle pak vypálil Tijani, ale Digaňa jeho ránu zneškodnil.

Do druhé půle naskočila Opava s jednou změnou v sestavě, kdy Pikula nahradil Šigut. Zkraje druhého poločasu ale mohli udeřit hosté – rozběhnutý Tijani dostal pas za opavskou obranu, z levé strany unikal sám na Digaňu, svůj únik ovšem zakončil střelou, která těsně minula pravou tyč domácí brány.

Slezané si oddychli, ale pak mohli znovu děkovat Digaňovi, který si po hodině hry poradil s pumelicí Plachého. Slezský FC v závěru přidal, střídající Kadlec mohl krátce po svém vstupu na hřiště skórovat, v ideální pozici k němu ovšem míč po centru Didiby nedoputoval.

Když se svou střelou neuspěl ani Janoščín, v Městských sadech se body po bezbrankové remíze dělily.

Ohlasy trenérů

Roman West (trenér Slezského FC Opava): „Co se týče brankových šancí, měli jsme nejlepší část hned v úvodu, kdy měl Bartosz Pikul zajímavou šanci, a Luka Pisačič takovou dvojitou. V průběhu utkání už jsme se do šancí moc nedostávali. Spíš tam byly různé centry nebo střely z úhlu, které mohly propadnout. Z toho pohledu to bylo málo a je třeba vidět i šance hostů. Obrovsky nám pomohl Tomáš Digaňa, který chytil tři šance soupeře. Velké problémy nám celý zápas dělal Tijani a sám měl dvě dobré příležitosti. V tomhle směru možná můžeme být rádi i za bod. Pozitivní je, že jsme uhráli nulu vzadu, kterou držíme v součtu s pohárem už třetí zápas, ale směrem dopředu to bylo bohužel málo. V současné chvíli musíme být rádi za každý bod, který uhrajeme.“

Miloslav Brožek (trenér FC MAS Táborsko): „Musím říct, že jet do Opavy je pro nás svátek. Je tady ligový stadion, ligové prostředí a aktuálně i ex-ligový tým, takže jsme měli přirozený respekt. Domácí se v tabulce nenachází na pozicích, které by odpovídaly jejich kvalitě. Věděli jsme tak, že nás čeká extrémně náročné utkání. První poločas byl naprosto vyrovnaný, ve druhé půli jsme měli velmi dobrých dvacet minut, kdy jsme byli lepší. Měli jsme příležitosti – především Tijani – ale ty jsme neproměnili. Z ofenzivní nálady nás pak vždy vyvedla kvalita domácích, kteří nás přehráli na straně. Snažili se chodit ze stran do centrů, byly tam závary. Až do konce to byl boj o každý metr. Jsem rád, že jsme to zvládli, i když někdy s vypětím všech sil. Bod odtud s pokorou bereme. Je pro nás velice cenný.“