oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Derby bez vítěze. Sedmnáctka na půdě Baníku remizovala

19.10.2021, autor Redakce
Ostrava – Mladší dorostenci Slezského FC U17 ve slezském derby remizovali na půdě ostravského Baníku v zajímavém utkání 2:2. Devatenáctka na Baníku prohrála 1:3, jediný gól starších dorostenců vstřelil Sebastian Pejša.
12.kolo, sobota 16.10.2021, 13:15
Ostrava Ostrava
2:2
SFC Opava SFC Opava
Remiáš – Raab, Musil, Harušťák, Krejčí, Sirotek (68. Imider), Málek, Krupička, Koutný, Šmíd (75. Kyselý), Badošek.
 
Souček – Sedláček (46. Šrek), Buchta, Stareček (88. Ligač), Wehowský, Kokeš, Géryk (80. Honeš), Cileček, Hranoš, Blatný, Nováček (73. Panyla). Trenér: Tomáš Mrázek.
 
Branky: 35. Málek, 80. Koutný – 13. Blatný, 90. Hranoš.
Rozhodčí: Kotala – Bureš, Broskevič.
ŽK: Raab, Musil – Kokeš, Géryk, Cileček, Hranoš, Lazecký, Bek.

„V prvním poločase měl Baník optickou převahu. Balon držel na svých kopačkách, ale do žádných větších šancí jsme ho nepouštěli. Naopak z první či druhé brejkové situace se nám podařilo vstřelit úvodní branku,“ popisuje kouč opavské sedmnáctky Tomáš Mrázek.

Vojtěch Hranoš se velmi odvážně a důrazně vydal do ostravského vápna, vyhrál souboj s obráncem i brankářem a jako na zlatém podnose nachystal branku Pepovi Blatnému – 0:1. „Po této brance už jsme nebyli tolik aktivní a více ze hry měl Baník, který deset minut před koncem poločasu srovnal zásluhou Málka, který nám dělal problém po celé utkání,“ přiznává Mrázek.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně a vytvořili jsme si čtyři velmi dobré příležitosti, kdy se vytáhl brankář Baníku a podržel svůj tým. Jak už to bývá, když nedáš, dostaneš… Po akci středem hřiště se prosadili domácí a šli do vedení,“ pokračuje trenér mladšího dorostu SFC.

„Kluci to ale nevzdali, v závěrečných minutách do toho dali všechno. Šlo vidět, že v Ostravě prohrát nechtějí. V 90. minutě srovnal Vojta Hranoš. Měli jsme i přečíslení čtyři na dva a nebezpečný přímý kop, po kterém jsme těsně minuli bránu. Remíza je asi zasloužená. Baník patří mezi top týmy celé soutěže, ale byl jsem přesvědčen, že neprohrajeme. Náš tým potvrdil svou kvalitu, prokázal, že má velmi silné jádro a zdravého ducha,“ dodává Tomáš Mrázek.