oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci prohráli se Zlínem

31.05.2013, autor Redakce
Starší dorostenci Slezského FC se v posledním domácím utkání sezóny střetli na Městském stadionu se Zlínem. Hosté se brzy ujali čtyřbrankového vedení, které se opavskému týmu i přes zlepšený výkon ve druhém poločase podařilo pouze zkorigovat.
33.kolo, pátek 31.5.2013, 11:00
SFC Opava SFC Opava
2:4
Zlín Zlín
Martinák – Bořucký, Morong, Bubeník, Dřizgevič (76. Schuster) – Hendrych (46. Pavlíček), Macíček – Mezera (30. Machuča), Rolný, Němčík (30. Lavrovič) – Hartmann (61. Kubalák).
 
Švec – Talaš, Dulík,V. Pavlíček, Zavadil – Macek (71. Očadlík), Houser – Blanař (54. Heger), Hlobil, Višněvský (54. Hradil) – Elšík (27. Chuchma).
 
Branky: 60. Rolný, 65. Machuča – 9. Višněvský, 17. Hlobil, 23. Elšík, 27. Blanař. Rozhodčí: Peřina – Kotík, Antoníček.

První výraznou gólovou příležitost si připsal opavský tým. Dřizgevičův roh prodloužil za sebe Bořucký a míč skončil na pravé tyči zlínské branky. Vzápětí po Dřizgevičově přímém kopu z levé strany nezpracoval míč v dobré pozici Němčík.

V 9. minutě se hosté ujali vedení. Višněvský se dostal do pokutového území a jeho první pokus byl zblokován. Balon se však odrazil zpět k hostujícímu hráči, který jej umístil do levého horního rohu Martinákovy branky.

Po čtvrthodině hry poslal Dřizgevič z levé strany výbornou přihrávku za obranu, nabíhající Rolný ji však ve skluzu umístil metr nad bránu. Chvíli poté Rolný pronikl do pokutového území a předložil míč Hartmannovi, jenž zamířil přesně na brankáře.

Hosté Opavu za nevyužité příležitosti potrestali v 17. minutě. Po přihrávce Housera za obranu se z jedenácti metrů trefil přesně k tyči Hlobil.

Martinák musel následně do akce po skrumáži v pokutovém území Opavy, domácí brankář však oba pokusy hostujících hráčů nohama vyrazil. Ve 23. minutě přidal Zlín třetí branku. Po rohovém kopu Housera hlavičkoval na přední tyči do břevna Talaš a Elšík dorazil míč do sítě.

O čtyři minuty později unikl na levé straně Houser a předložil míč na zadní tyč nabíhajícímu Blanařovi, který šanci proměnil ve čtvrtý gól zlínského týmu.

Višněvský se následně dostal do pokutového území a jeho pokus o přehození brankáře skončil nad opavskou bránou. V závěru poločasu ještě vychytal Martinák střídajícího Chuchmu.

Úvod druhé půle přinesl nebezpečnou hlavičku Dřizgeviče po rohovém kopu Machuči, míč však skončil těsně vedle zlínské branky. Na druhé straně Dřizgevič obranným zákrokem odvracel akci hostujícího týmu.

V 55. minutě střídající Hradil pronikl do pokutového území a připravil šanci Hlobilovi, který střelou z otočky minul branku.

Po hodině hry Hartmann šikovně prostrčil míč na Rolného, který střelou po zemi překonal Švece a snížil na 1:4. O pět minut později si hostující obrana neporadila s centrem z pravé strany, k odraženému míči se dostal Machuča a špičkou kopačky překonal vybíhajícího brankáře a dopravil míč do sítě.

Patnáct minut před koncem napřáhl Houser z pětadvaceti metrů a příázemní střelou orazítkoval pravou tyč Martinákovy branky. Opavského brankáře následně prověřil střídající Očadlík.

Martinák vzápětí dvakrát zasahoval po zlínském protiútoku a likvidoval pokusy Housera a Hlobila. O chvíli později si domácí brankář poradil také s vyloženou šancí Hegera z deseti metrů. Další branka už nepadla a utkání tak skončilo výsledkem 2:4.

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba, trenér SFC Opava U19: Je to pro mě obrovské zklamání. Dali jsme příležitost hráčům, kteří v sezóně moc nehráli. S výhledem na další rok jsme vybrali také hráče ze sedmnáctky, o kterých jsme si mysleli, že by se mohli prosadit. Nemám problém s tím, že se hráčům herně nedařilo. Velmi mě však zklamalo mě jejich nasazení a celkový přístup ke hře. Proto jsme rychle udělali tři změny.

Poté, co se soupeř dostal do čtyřbrankového vedení, tak trochu polevil. I tak ale bylo vidět, že když postavíme náš základ, tak to mužstvo hraje úplně jinak. Pokud naše sestava hraje v plné síle, tak je konkurenceschopná, ale jakmile nastoupíme v jiném složení, tak tomu bohužel není.