oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka vzdorovala lídrovi marně, se Spartou vysoko prohrála

25.10.2021, autor Redakce
Opava – Starší dorostenci Slezského FC pod vedením nového trenéra Josefa Dvorníka v sobotu změřili s vedoucím týmem Celostátní dorostenecké ligy z pražské Sparty. S dosud neporaženým celkem soutěže opavský celek prohrál vysoko 0:8.
13.kolo, sobota 23.10.2021, 13:15
SFC Opava SFC Opava
0:8
Sparta Sparta
Kubný – Věntus (46. Jaroszek), Blažej, Hendrych, Němec, Katschmarz (74. Dodek), Chládek, Šeba (86. Vala), Manderla (65. Segeťa), Kovárník (86. Šebesta), Krömer. Trenér: Josef Dvorník.
 
Ulrich – Jedlička, Osmani (63. Penxa), Váňa (70. Boček), Ševínský, Lilling, Kaštánek (70. Jandovský), Stárek (74. Michl), Večerka, Kolínek (63. Čihák), Kaufman. Trenér: Jan Kopáňko.
 
Branky: 2. Kolínek, 7. Blažej (vl.), 9. a 69. Kaufman, 30. Stárek, 41. Váňa, 76. Večerka, 77. Ševínský.
Rozhodčí: Dresler – Habermann, Brázdil.
ŽK: Věntus (Opava).
Diváci: 80.
+30+30+30

„Z mého trenérského pohledu byl největší rozdíl v dovednostech a fyzické připravenosti hráčů. V práci s míčem nebo součinnosti byli sparťané na top levelu. Je to dáno i tím, že Sparta má vybrané hráče z celé republiky, což pak někde musí být vidět,“ říká na úvod kouč opavské devatenáctky Josef Dvorník.

Jeho tým brzy inkasoval, a to hned třikrát po sobě. Postupně se prosadili Kolínek s Kaufmanem, vlastní gól si dal Blažej. „Tyhle rychle inkasované branky mě mrzí, protože se to projevilo na sebevědomí našich kluků. Na druhou stranu musím ocenit jejich reakci na to, co jsme si řekli o poločase v kabině,“ přiznává Dvorník.

„Takových zhruba 30 minut druhé půle kluci odvedli pracovitý výkon s dobrým soubojovým chováním. Nebýt nepovedené desetiminutovky, kdy jsme inkasovali další tři góly, musím říct, že druhý poločas z naší strany snesl měřítko,“ pokračuje.

Starší dorost Slezského FC nakonec podlehl Spartě v poměru 0:8, jeden gól Pražanů vstřelil také Dalibor Večerka, jenž je ve sparťanském klubu na hostování.

„Klukům jsem po zápase řekl, že právě od povedené pasáže ve druhé půli se můžeme odrazit. Ve středu hrajeme v Českých Budějovicích, kde chceme náš herní projev opět posunout o stupeň výš. Bavíme se o taktických věcech a prvcích, které bychom rádi zlepšili. Některé z nich zákonitě potřebují svůj čas, ale budeme na nich poctivě pracovat,“ doplňuje Josef Dvorník.

Devatenáctku čeká další mistrovské utkání už ve středu 27. října od 10.30 hodin na půdě Českých Budějovic.