oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka padla na jihu Čech, ale trenér Dvorník viděl i pozitiva

27.10.2021, autor Redakce | FOTO: Aleš Strouha, skcb.cz
České Budějovice – Starší dorostenci Slezského FC navzdory zlepšenému výkonu zapsali v Celostátní dorostenecké lize další porážku. Na půdě Českých Budějovic prohráli 0:3 poté, co hattrick vstřelil domácí Daniel Hais.
15.kolo, středa 27.10.2021, 10:30
Dynamo ČB Dynamo ČB
3:0
SFC Opava SFC Opava
 
Schönwalder – Němec, Hendrych, Blažej, Jaroszek, Chládek (62. Šeba), Manderla (62. Dodek), Kovárník, Krömer (76. Segeťa), Rataj, Kramář. Trenér: Josef Dvorník.
 
Branky: 41., 56. a 89. Hais.
Rozhodčí: Pečenka – Novotný, Dimitrov.
ŽK: Čoudek – Rataj.

Opavští na jihu Čech s domácím favoritem dlouho drželi krok. „Z herní stránky je tam znatelný pokrok. V utkání už to nebyl tak markantní rozdíl jako o víkendu proti Spartě. Stoprocentně nám pomohli kluci Denis Kramář s Tomášem Ratajem,“ hlásí kouč devatenáctky Josef Dvorník na adresu dvou posil z kádru druholigového áčka.

Ale teď už zpátky k dění na hřišti. „V prvním poločase jsme byli mírně lepší. Měli jsme dvě gólové příležitosti uvnitř vápna, k tomu čtyři, pět zajímavých střel zpoza šestnáctky. Soupeř nám dělal problémy především ze standardních situací, kdy jsme hlavně silově zaostávali. Právě první gól jsme dostali po vráceném centru na zadní tyč,“ popisuje.

„Druhá půle byla vyrovnaná, kdy v podstatě nepočítám poslední gól. Dostali jsme ho za stavu 0:2, kdy už jsme hráli vabank. Byly tam situace, kdy na straně soupeře poskakoval míč na čáře, ale gól jsme na konec nedali,“ lituje trenér opavského staršího dorostu.

„Mrzí mě to hlavně vůči klukům, kteří zápas velmi dobře odpracovali – jak fyzicky, tak takticky. Kluci si dokázali, že tuhle soutěž dovedou hrát a být v ní konkurenceschopní. Věřím, že v dalších zápasech bude náš výkon zase o kus lepší,“ doplňuje Josef Dvorník.