oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka nedala gól a podlehla Karviné

30.10.2021, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Starší dorostenci Slezského FC v Celostátní lize dorostu v derby podlehli Karviné. O osudu utkání rozhodl jediný gól. V duelu sedmnáctek padlo celkem devět branek, opavský výběr nakonec po dramatickém průběhu prohrál v poměru 4:5.
14.kolo, pátek 29.10.2021, 11:00
SFC Opava SFC Opava
0:1
Karviná Karviná
Schönwalder – Jaroszek, Blažej (61. Dodek), Hendrych, Němec – Chládek – Rataj, Kovárník (82. Segeťa), Manderla (61. Šeba), Kramář – Krömer. Trenér: Josef Dvorník.
 
 
Branka: 79. Marciňa.
Rozhodčí: Mikeska – Krupa, Mankovecký.
ŽK: Němec, Chládek – Jurčák.
+28+28+28

„Musím říct, že to byl bojovnější zápas než ten, který jsme hráli v týdnu v Českých Budějovicích. Herně to tam z naší strany bylo lepší než tentokrát. Hernost tam moc vidět nebyla. Co týče soubojových a běžeckých věcí to ale bylo odpracované utkání,“ hodnotí trenér opavské devatenáctky Josef Dvorník.

O osudu zápasu rozhodla situace ze 79. minuty, kdy vstřelil jedinou branku v utkání hostující Marciňa. V samém závěru mohli Opavští srovnat, ale vyloženou příležitost neproměnili, a tak si tři body odvezla Karviná.

„Šli jsme sami na brankáře. Mohli jsme srovnat na 1:1, což se nám bohužel nepovedlo. Je to škoda, kluci z toho byli smutní, ale když se ohlédnu za celým zápasem, musím sportovně uznat, že soupeř byl o ten gól k vítězství blíž. Šancí měl více než my,“ doplňuje Dvorník.