oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC zvítězil na půdě Górniku Zabrze, rozhodl Rataj

12.11.2021, autor Redakce
Zabrze – Cenný skalp účastníka polské nejvyšší soutěže si přivezli ze Zabrze opavští fotbalisté. Na půdě Górniku zvítězili 1:0 díky trefě Tomáše Rataje.
příp., pátek 12.11.2021, 11:00
Górnik Zabrze Górnik Zabrze
0:1
SFC Opava SFC Opava
Sandomierski – Szymański, Janicki, Gryszkiewicz, Pawłowski, Bainović, Manneh, Janża, Toshevski, Jimenez, Sanogo.
Na lavičce: Sokół – Wiśniewski, Cholewiak, Hrosu, Mvondo, Dziedzic, Dadok. Trenér: Jan Urban.
 
Digaňa – Putyera, Helebrand, Hnaníček (46. Janoščín), Kadlec (46. Celba) – Macháček, Gorčica (46. Darmovzal) – Šigut (46. Kramář), Holík (46. Didiba), Helešic (46. Pikul), Rataj. Trenér: Roman West.
 
Branka: 12. Rataj.

Ten se prosadil už po necelé čtvrthodince hry, kdy skóroval po přihrávce Lukáše Holíka. Opavští těsný náskok uhájili až do konce a zvítězili 1:0. „Byl to pro nás hodně náročný zápas, zejména po fyzické stránce,“ říká na úvod svého hodnocení opavský kouč Roman West.

„Soupeř z polské ekstraklasy byl velmi silný při hře s míčem. My jsme šli do zápasu z plného tréninkového zatížení, měli jsme silové testy, dvoufázový trénink. O to více si ceníme vítězství a velmi dobré práce všech hráčů zejména do defenzivy i pod tlakem únavy,“ pokračuje West.

„Pro zápas jsme namixovali dvě rovnocenné sestavy a kluci to zvládli výborně. Odměna pro kluky je taky nula vzadu,“ dodává trenér Slezského FC.