oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým v Mohelnici remizoval 3:3

02.06.2013, autor Redakce
B-tým Slezského FC čekalo druhé utkání na hřišti soupeře v řadě, tentokrát na půdě Mohelnice. Tento remízový zápas nabídl celkem šest branek.
28.kolo, sobota 1.6.2013, 16:30
Mohelnice Mohelnice
3:3
SFC Opava B SFC Opava B
 
Štencel – Pomp, M. Uvíra, Moravec, Pfleger – Mrůzek, Kašný, Radzinevičius, Potočný – P. Uvíra, Továrek.
 
Branky: 9. (pen.), 22. a 68. Kuba – 5. P. Uvíra, 77. Potočný, 85. Továrek.

První branka utkání padla už v 5. minutě. Petr Uvíra se uvolnil na levém křídle a střelou odraženou od tyče a skóroval.

Mohelnice brzy vyrovnala poté, co byla po souboji Moravce s domácím hráčem nařízena penalta, kterou proměnil Kuba.

Opavský tým zahrozil střelami Radzinevičiuse a Potočného, další branku však vstřelili opět domácí. Po dlouhém autovém vhazování se prokličkoval Kuba mezi bránícími hráči a uklidil míč k tyči.

Závěr prvního poločasu přinesl ještě střelu Kašného po pěkné kombinaci Petra Uvíry s Radzinevičiusem. Pokus opavského záložníka z osmnácti metrů však skončil nad břevnem.

První příležitost druhého dějství si připsali domácí, Štencel však střelu z dvaceti metrů vyrazil. Na druhé straně střílel vedle Pomp a pokus Kašného musel domácí brankář vytahovat mimo tři tyče.

V 68. minutě přidali domácí třetí branku. Štencel vyrazil přímý kop, ale dobíhající Kuba obloučkem dopravil míč do sítě a zkompletoval tak svůj hat-trick.

Opavští hráči vstřelili snižující gól v 77. minutě. Po centru z pravé strany Moravec z pozice na zadní tyči vrátil míč před branku a Potočný jej dorazil do sítě. Vzápětí střílel Mrůzek těsně vedle.

Vyrovnání se opavský B-tým dočkal pět minut před koncem. Moravcovu dlouhou přihrávku prodloužil Martin Uvíra na Továrka, jenž prostřelil domácího brankáře na konečných 3:3.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Utkání se hrálo za trvalého deště, ovšem na dobře připraveném trávníku. Od počátku jsme byli lepším mužstvem, velmi dobře jsme kombinovali a jedinou vadou na naší hře byla koncovka. Naopak soupeř využil každého našeho zaváhání a krutě nás trestal.

Po třetím obdrženém gólu se však mužstvo ještě neskutečně zvedlo, hra se odbývala výlučně na polovině domácích a bylo pro ně vysvobozením, že utkání netrvalo déle, protože věřím, že bychom zápas zvrátili ve svůj prospěch. Musím před svými hráči smeknout, protože ani za nepříznivého stavu nepřestali věřit v obrat a nakonec se jim podařilo znovu bodovat a udržet neporazitelnost.