oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka zvítězila v Jihlavě 4:3

03.06.2013, autor Redakce
Opavská šestnáctka na půdě lídra soutěže naplno bodovala a oplatila tak Jihlavě porážku z podzimní části sezóny. Utkání hrané kvůli nepřízni počasí na umělé trávě přineslo sedm branek. Střelecky se blýskl kapitán Vojtěch Berger, který hat-trickem přispěl k výhře opavského týmu.
30.kolo, neděle 2.6.2013, 14:00
Jihlava Jihlava
3:4
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – M. Helebrand, Tesařík, Vitoul, Janetzký – Berger, Večerek – Kirschner, A. Helebrand, Petzuch – Adamovský (74. Harazin).
 
Branky SFC: Berger 3, A. Helebrand.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve, trenéři SFC Opava U16: Dnes jsme chtěli navázat na sérii dobrých výsledků, ale hlavně na herní výkony proti Brnu a Hlučínu. V prvním poločase jsme sice šli do vedení, ale po vstřelené brance jsme v některých úsecích hry soupeři umožňovali dostávat se do nebezpečných situací způsobených naší nepřesností, malým důrazem a dopouštění se chyb pod tlakem soupeře.

Ne vždy jsme také zvládli přechodovou fázi po zisku míče, kdy slibné akce pokazíme buď prvním dotekem, pomalou prací s míčem nebo špatnou přihrávkou. I přes tyto nedostatky jsme se dostali do dvou šancí, které jsme však neproměnili.

Druhý poločas jsme byli produktivnější a vstřelili v něm tři branky. Tady nás těší, že všechny padly po pěkných akcích. Čtyři vstřelené branky na půdě soupeře, navíc u vedoucího mužstva soutěže, je slušná produktivita. Na druhou stranu jsou naše obdržené branky pořád stejnou písničkou. Stále se dopouštíme hrubých individuálních chyb. To, co my nabídneme soupeři je až neuvěřitelné, a dnes jsme dvěma doslova darovanými góly dostali Jihlavu do hry. Tím ztrácíme sebevědomí, herní jistotu a náš výkon je pak křečovitý.

Chyby však k fotbalu patří a kluci se musí učit dohrávat utkání, kdy je výsledek těsný a blíží se konec zápasu, bez křeče a s patřičným sebevědomím. Celkově utkání hodnotíme tak, že nám ukázalo, v čem jsme se zlepšili a naopak na čem musíme zapracovat.