oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský nezvládnul druhý poločas a padl: SFC Opava - FC Hlučín 1:3

22.01.2022, autor Redakce | FOTO: Tomáš Závěšický
Opava – Slezský se v rámci přípravy představil poprvé na domácí půdě, když v rámci svého druhého utkání v zimní přípravě hostil třetiligový Hlučín.
příp., sobota 22.1.2022, 10:00, UMT Kylešovice
SFC Opava SFC Opava
1:3
Hlučín Hlučín
1. poločas: Digaňa - Kopečný, Helebrand, Janoščín, Kadlec - Šigut, Didiba, Rychlý, Helešic - Rataj, Kramář 2. poločas: Schönwälder - Putyera, Janoščín (65. Helebrand), Nemšovský, Ščudla - Kirschner, Macháček, Jelínek, Bílek, Janjuš - Pikul
 
Kolenko - Wolf, Plesník, Hasala, Lehnert - Tomšů, Smékal, Neumann, Buchvaldek, Dostál - Lokša Náhradníci: Němček, Kocur, Kundrátek, Moučka, Ptáček, Kovala
 
Branky: Rychlý - Smékal, Plesník, Dostál
+78+78+78

Opava vstoupila do tkání lépe a již v osmé minutě šla do vedení, když se po přihrávce Kadlece dokázal prosadit Rychlý. Následně se po čtvrthodině hry dostal do dobré pozice Kadlec, hosté ale jeho střelu dokázali zablokovat. Stejně tak dopadl ve 23. minutě také pokus Adama Rychlého.

Ve 30. minutě měl možnost navýšit náskok Opavy Kadlec, když zahrával volný přímý kop z rohu vápna, nicméně trefil pouze zeď. Ve 35. minutě se pak krásně uvolnil Helešic, ale jeho tvrdou střelu vyrazil hostující brankář Kolenko. K vyraženému balónu se dostal Kopečný, který svým centrem našel hlavu Kramáře, ten ovšem nemířil přesně.

Hned o dvě minuty později poslal Kopečný do vápna znovu výborný centr do kterého se opřel Rataj, Kolenko ovšem znovu vytáhnul skvělý zákrok a vyrazil balon na roh. Po jeho rozehrání se k hlavičce dostal znovu Rataj, stejně jako v minulém případě nicméně jeho hlavičku dokázal Kolenko zlikvidovat.

Hosté se do větší šance dostali až ve 39. minutě, kdy jejich centr z levé strany nebezpečně proletěl malým vápnem.

Do druhého poločasu vstoupila na straně Opavy, stejně jako v Olomouci, téměř celá nová jedenáctka. Z prvního poločasu na hřišti zůstal pouze Janoščín, kterého v 65. minutě vystřídal Helebrand.

Hosté nicméně do druhé půle vstoupili lépe a v 53. minutě zásluhou Smékala, který bude na jaře v Hlučíně hostovat právě z Opavy, dokázali vyrovnat.

Další větší šance byla následně k vidění až v 70. minutě, kdy se na levé straně výborně uvolnil Ščudla, dostal se s míčem až do vápna, kde jej přistavil Kirschnerovi, ten byl nicméně hostující obranou zablokován.

V 77. minutě se hosté ujali vedení, když se po standartní situaci dokázal prosadit Plesník. Opava vzápětí mohla vyrovnat, když Pikul rozehrával volný přímý kop z velice dobré pozice, ale hostující bránu přestřelil. Dobrou příležitost měli domácí také v 84. minutě, kdy standrtku ze strany rozehrál Ščudla a míč propadl až k Bílkovi, jeho pokus byl ovšem znovu sražen hostující obranou.