oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský prohrál s Uničovem: SFC Opava - SK Uničov 3:5

29.01.2022, autor Filip Labuda
Opava – Ani druhé přípravné utkání na umělé trávě v Kylešovicích nedokázali opavští fotbalisté vyhrát. S účastníkem MSFL z Uničova padli 3:5.
příp., sobota 29.1.2022, 10:30
SFC Opava SFC Opava
3:5
Uničov Uničov
1. poločas: Lasák- Kopečný, Rychlý, Janoščín, Kadlec - Janjuš, Didiba, Bílek, Helešic - Rataj, Pikul 2. poločas: Digaňa - Celba, Helebrand, Blažej, Celta - Kirschner, Gorčica, Jelínek, Šigut, Putyera - Kramář
 
Uvízl - Diblík, Vejvoda, Svoboda, Ambrozek, Komenda, Kasal, Bača, Krč, Můčka, Koutný Náhradníci: Vybíral P., Vybíral M., Šidlúk, Kamas
 
Branky domácí: Rataj, Kramář, Šigut

Stejně jako do utkání s Hlučínem, tak také do tohoto zápasu vstoupil Slezský lépe než soupeř a hned v první minutě se tak po centru Kopečného objevil v gólové pozici Pikul, který ovšem bránu z malého vápna hlavou minul. Ve třetí minutě se již nicméně skóre měnilo, když míč před bránu vrátil Didiba, Rataj se nemýlil a Opava šla do vedení.

V sedmé minutě lehce zaváhala opavská obrana a jejího nedorozumění využili hosté, kterým se podařilo rychle srovnat stav utkání na 1:1. Domácí měli následně více ze hry, ale hlava Janoščína po rohu Pikula se neujala a když se zhruba po půlhodině hry zjevil sám před hostujícím brankářem, po přihrávce Helešice, Rataj, trefil pouze tyč.

To hosté svou ojedinělou příležitost využili a ve 34. minutě se po standartní situaci dokázali znovu prosadit a šli do vedení. Domácí se snažili rychle odpovědět, ale střela Didiby zpoza šestnáctky mířila vedle brány.

Do druhého poločasu nasadil domácí trenér West znovu zcela jinou sestavu, ve které již tradičně dostali velký prostor hlavně mladí odchovanci. Nicméně do druhé půle vstoupili jednoznačně lépe a aktivněji hosté z Uničova, kteří se během úvodních pěti minut druhého poločasu dokázali prosadit hned dvakrát a v 50. minutě tak byl stav utkání již 1:4.

Následně se hrálo bez větších šancí, což změnila až 76. minuta, kdy se dokázal gólově prosadit Denis Kramář. Hned v následující minutě mohli domácí snížit náskok soupeře na rozdíl jediného gólu, když se k přímému kopu postavil Šigut a jeho tečovaná střela mířila do protipohybu brankáře. Bohužel však o kousek přeletěla bránu.

V 85. minutě se po chybě v rozehrávce opavských dokázal znovu prosadit Uničov. Opava nakonec dokázala ještě snížit, když se těsně před koncem utkání po centru Kramáře prosadil Šigut.