oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Tříkrálová sbírka na Opavsku překonala dva miliony korun, přidal se i SFC Opava

01.02.2022, autor Redakce | FOTO: Tomáš Závěšický
Opava – Přestože už podruhé za sebou nemohla Tříkrálová sbírka, nejstarší dobročinná akce v České republice, proběhnout za standartních okolností, její výsledek na Opavsku předčil všechna očekávání. Překonal totiž dva miliony korun! Premiérově se letos přidal také SFC Opava.

Zatímco loni nemohli Tři králové po domácnostech z důvodu nouzového stavu kvůli pandemii covidu-19 koledovat vůbec, letos to bylo možné alespoň v omezené míře.

Charita Opava proto opět připravila řadu dalších možností, jak do sbírky přispět a pokladničky umístila na různá místa, například do lékáren, prodejen OD TEMPO a Hruška, či na obecní úřady. Proběhlo také několik veřejných akcí, na nichž se mohli lidé setkat se Třemi králi a přispět jim do kasičky. Vůbec poprvé se do pořádání Tříkrálové sbírky přidal také náš klub. Potřebným přispěli hráči, zaměstnanci či trenéři, klub ale také zorganizoval umístění pokladniček do svého fanshopu či na fotbalových zápasech, celkem se v třech kasičkách nashromáždilo přesně 4.539 korun. SFC Opava také Tříkrálovou sbírku propagoval na svých webových stránkách, na svém facebooku a ve speciálním newsletteru. „Děkujeme,“ vzkazuje Charita Opava.