oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

West: Ve druhé půli jsme mohli dát pět nebo šest branek

05.02.2022, autor Redakce
Opava – Po dvou prohrách Slezský konečně zabral a poradil si s Vratimovem v poměru 3:1. Jak utkání viděl hlavní kouč Roman West a co na hráče čeká v tomto týdnu?

„V prvním poločase to bylo ještě trošičku kostrbaté. Únava na hráče přece jenom ještě doléhá, takže to ještě není úplně ono. Ale už jsme tam dnes viděli některé prvky, které v naší hře chceme a i v prvním poločase jsme si dokázali vytvořit několik zajímavých pozic," uvedl hlavní trenér Roman West.

„Co se týče druhého poločasu, tak to bylo zase o kousek lepší. Byla tam z naší strany spousta šancí, tyčky, břevna, akorát mě mrzí, že z těch šancí nedáváme góly, protože ve druhé půli jsme mohli dát pět nebo šest branek a nakonec ještě v poslední minutě inkasujeme zbytečný gól. To je určitě něco, co musíme zlepšit. Nicméně s druhým poločasem už jsem víceméně spokojen," pokračoval Roman West.

„Dnes už jsme také sáhli k tomu, že jsme poprvé v přípravě nehráli na dvě jedenáctky, ale někteří hráči dnes už odehráli šedesát nebo sedmdesát minut, část rovnou devadesát. Zároveň mě velice těší, že do zápasu poprvé naskočil i Honza Žídek, který dnes odehrál zhruba třicet minut a bylo vidět, že má chuť a celému týmu jeho příchod na hřiště pomohl. Musím říct, že jsem za něj rád a věřím, že pro nás bude velkou posilou, protože jak jeho přístup k tréninkům, kdy jde příkladem, tak také jeho vítězná mentalita nám určitě pomůže." řekl Roman West.

„Teď po zápase kluci dostanou dva dny volno, tak aby se ještě dostali z únavy a v úterý nás čekají funkční testy s panem profesorem Psottou z Olomouce, takže zase budeme o něcé lépe vědět, jak jsou připravení a natrénovaní. Následně již pojedeme ve standartním režimu až do sobotního utkání s GKS Tychy," dodal Roman West.