oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šigut přestupuje do Opavy. Slezský uplatnil opci.

06.02.2022, autor Redakce
Opava – Samuel Šigut, který byl v Opavě od léta na hostování s opcí z třetiligového Vratimova, se stal kmenovým hráčem SFC.

Mladý záložník, který byl v Opavě od léta na půlročním hostování s opcí, bude ve Slezsku působit i nadále. S klubem se dohodl na dlouhodobé smlouvě na tři a půl roku.

Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE naskočil devatenáctiletý záložník na podzim celkem do dvanácti utkání, ve kterých zaznamenal dva góly a odehrál 690 minut. V domácím poháru pak naskočil do dvou utkání, ve kterých zapsal jednu asistenci.

„Jsem rád, že jednání dospěla ke zdárnému konci. Myslím si, že Samuel pro nás je a bude platným hráčem. Na druhou stranu, Opava je ideálním klubem pro jeho další růst a rozvoj," řekl sportovní manažer Jaroslav Kolínek.

„Jsem rád, že se kluby dohodly. Chtěl bych poděkovat Vratimovu a také všem lidem, kteří se na tomto přestupu podíleli. Budu se maximálně snažit Opavě splatit její důvěru," uvedl Samuel Šigut.

„Už se těším na jarní část sezóny. Uděláme maximum aby byli fanoušci spokojeni jak s předvedenou hrou, tak také výsledky a my byli v tabulce co nejvýše," dodal Šigut.