oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský míří na soustředění. Místo Turecka jede nakonec do Polska.

11.02.2022, autor Redakce
Opava – Soustředění v tureckém Beleku bohužel z důvodu aktuální koronavirové situace neklaplo. Ve hře byl také kemp v Chorvatsku, nakonec však A - tým vyráží v neděli na týdenní soustředění do Polska.

Slezský v neděli vyrazí na soustředění do Polska. Konkrétně do Hotelu Remes, který se nachází u města Opalenica, jež leží nedaleko od Poznaňe. V průběhu EURO 2012 v něm byl ubytován například portugalský národní tým. Hned u hotelu se pak navíc rozkládá celkem osm travnatých hřišť.

Program SFC na polském soustředění je jasný. Tréninky, které budou zaměřeny zejména na taktiku, si Opavané zpestří přípravným utkáním, které sehrají v pátek od 11:30 s polským týmem Pogoń Szczecin. Szczecin je aktuálně na druhém místě polské Ekstraklasy, se ztrátou pouhých dvou bodů na vedoucí Lech Poznaň.

Celkově stráví svěřenci trenéra Westa v Polsku sedm dnů, návrat je naplánován na sobotu 19. února. Za týden od návratu čeká Slezský generálka na jarní část sezóny se Zbrojovkou Brno.

„Doba je bohužel taková, nedá se nic dělat. Herní kemp v Turecku by byl za normálních okolností ideální, nicméně aktuálně je pro nás lepší zůstat v Evropě a necestovat nikam letecky. Případná nákaza a s tím spojená karanténa v zahraničí, navíc mimo EU, u jakéhokoli člena týmu by byla zásadní komplikací. Chceme minimalizovat jakékoli riziko a být na startu jara kompletní a dobře nachystaní. V Polsku na nás každopádně čeká špičkové zázemí,“ okomentoval situaci sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.

„Příprava je již dlouhá a myslím, že jak my, trenéři, tak také hráči uvítají změnu prostředí, takže jsme samozřejmě velice rádi, že soustředění klaplo a můžeme v neděli vyrazit. Celkově bude soustředění hlavně o herních věcech. Zejména o taktické stránce a nácviku standartních situací. I proto jsme rádi, že již budeme mít možnost trénovat na přírodní trávě. Zároveň nám to určitě pomůže i s utužením kolektivu," uvedl hlavní trenér Roman West.

Veškeré náklady spojené se soustředěním budou uhrazeny partnery klubu, kteří tyto prostředky poskytli výhradně za tímto účelem. Jelikož se nejedná o zanedbatelnou částku, chtěl by klub tímto poděkovat partnerům, kteří se podílejí na úhradě nákladů spojených se soustředěním A-týmu.