oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský podporuje Charitativní ples pro Jakuba

15.02.2022, autor Redakce
Opava – Slezský FC se letos zapojil do podpory Charitativního plesu pro Jakuba. Zapojte se také vy a pomozte vydražit darované dresy pro dobrou věc.

Organizátorům tradičního, letos již 13. ročníku, Charitativního plesu pro Jakuba se podařilo získat sportovní dresy, které do aukce darovaly kluby a také samotní sportovci.

Výtěžek této dražby bude věnován čtrnáctiletému Jakubovi Bačkovskému, který od narození trpí nevyléčitelnou nemocí, tzv. Duchennovou svalovou dystrofií, což je ochabování svalů v celém těle a tyto nemocné děti končí kolem devátého roku života na vozíčku. V současné době bohužel neexistuje žádná možnost účinné léčby. Jakub se tak alespoň snaží zpomalit průběh nemoci různými léky, pravidelnými rehabilitacemi a domácím cvičením.

Vydražit můžete například dres Honzy Žídka, Pepy Hnaníčka nebo Florina Nity, či hokejový dres Romana Poláka z Vítkovic. Dresy budou předány v průběhu Charitativního plesu pro Jakuba, který se uskuteční v pátek 11.března 2022 v KD v Budišově nad Budišovkou. Pokud se výherce nebude moci zúčastnit, dohodne se na jejím předání s organizátorem akce.

Do aukce se můžete zapojit zde »