oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský v generálce padnul s Brnem

26.02.2022, autor Filip Labuda
Opava – V generálce na jarní část sezóny se Slezský utkal s vedoucím týmem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Brna.
příp., sobota 26.2.2022, 14:00
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
3:1
SFC Opava SFC Opava
Berkovec – Kohoutek, Šural, Hlavica, Moravec, Nečas, Mach, Hladík, Ševčík, Přichystal, Řezníček. Trenér: Richard Dostálek.
 
Digaňa – Celba (46. Kopečný), Židek, Janoščín (72. Helebrand), Kadlec – Šigut, Rychlý, Macháček (46. Bílek), Didiba (72. Darmovzal), Helešic (60. Kramář) - Pikul (72. Rataj) Trenér: Roman West.
 
Branky: 81. Texl, 82. Fousek, 89. Přichystal. - 50. Šigut
ŽK: Didiba (Opava).

Hned v 1. minutě se dostal do zakončení Pikul. Jeho střela však mířila vedle pravé tyče Berkovcovi brány. O minutu později pak zahrozila také Zbrojovka, když se po centru Hladíka z pravé strany dostal k hlavičce Nečas, jeho pokus však bezpečně kryl Digaňa.

Následovala dlouhá pasáž, která byla hodně neurovnaná. K vidění bylo zejména velké množství nepřesností a faulů na obou stranách. Na další vážnější příležitost se tak čekalo až do 20. minuty, kdy domácí rychle rozehráli standartní situaci na půlce hřiště. Jejich rozehrávku ovšem zachytili opavští, kteří se vydali se do rychlého brejku, jež skončil faulem na Helešice u rohu šestnáctky. Rozehrávky se ujal sám faulovaný a po hlavičce Žídka se k zakončení dostal Didiba. Jeho hlavičku ovšem výborným zákrokem zlikvidoval Berkovec.

Ve 40. minutě se pak po chybě v brněnské rozehrávce dostal do velmi dobré příležitosti Macháček. Jeho střelu z hranice vápna ale Berkovec vyrazil a Pikul z dorážky netrefil bránu.

Těsně před poločasem se dostali do gólové šance také domácí, kteří zakončovali z hranice malého vápna. Digaňa nicméně předvedl skvělý zákrok a střelu vyrazil.

Krátce po změně stran se skóre poprvé měnilo. Po nedorozumění v brněnské obraně se k míči v 50. minutě dostal Šigut, který si navedl míč na střed a krásnou střelou propálil Berkovce.

Domácí následně zvýšili svou aktivitu a v 53. minutě musel Digaňa vyrážet na roh střelu domácích zpoza vápna. Zhruba o deset minut později se domácí, po chybě v opavské rozehrávce, znovu dostali do zakončení, ale mířili nad bránu.

V 81. se Brno nicméně branky dočkalo. Po standartní situaci se míč dostal na malém vápně k Texlovi, který propálil vše co mu stálo v cestě a srovnal stav utkání. Již o minutu později se navíc Zbrojovka dostala dokonce do vedení. Slezský udělal chybu v rozehrávce, kterou využil Fousek a Brno vedlo. Těsně před koncem utkání se pak po centru z levé strany hřiště dokázal na přední tyči prodrat ke gólové hlavičce Přichystal a upravil tak konečný výsledek na 3:1 pro domácí.