oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava veze z Chrudimi bod

19.03.2022, autor Redakce
Opava - Ve slunné Chrudimi dnes bylo sehráno utkání mezi domácí Chrudimí a opavskými, kterým vinou zranění chyběl Matěj Helešic, nemoc pro změnu vyřadila ze hry Didibu. Na straně Chrudimi se pak představil bývalý opavský záložník, Jan Řezníček.
19.kolo, sobota 19.3.2022, 10:15
Chrudim Chrudim
0:0
SFC Opava SFC Opava
Floder – Řezníček, Šejvl, Záviška, Kesner, Průcha, Kejř (75. Surmaj), Juliš (90. Drahoš), Sokol (68. Koželuh), Firbacher (75. Míka), Donát Trenér: Radek Kronďák.
 
Digaňa – Celba, Žídek, Janoščín, Kadlec (80. Kopečný) – Rychlý, Bílek (72. Macháček) – Šigut (62. Ščudla), Darmovzal (86. Macháček), Kramář (62. Pikul) – Rataj. Trenér: Roman West.
 
Rozhodčí: Černý – Horák, Poživil
ŽK: Janoščín, Bílek, Kadlec – Tichai (as. trenéra) ČK: 74. Šejvl

První poločas se rozehrál ve slibném tempu a už ve třetí minutě mohli jít domácí do vedení, když zahrávali standartní situaci, kterou opavská obrana pokryla. Hned z protiútoku mohl Denis Darmovzal skórovat po Šigutově úniku, ale bohužel pro opavské bránu netrefil. V prvních minutách byli o něco aktivnější domácí fotbalisté, kteří sii vypracovali hned několik nebezpečných situací, ale opět to mohli být Slezané, kteří mohli jít do vedení po Šigutově střele z hranice velkého vápna. Ta ale bohužel letěla nad bránu Flodera. Dlouhou pasáž drobných nepřesností pak přerušil až Záviška, který ve 28. minutě zakončil svůj samostatný únik z úhlu jen do připraveného Digani. O dvě minuty později, tentokrát už z mnohem lepší pozice Digaňu lobem překonal, ale bránu jen o pár centimetrů netrefil. Ve 35. minutě měl poslední výraznější šanci dát gól Adam Rychlý, ale po Šigutově přiťuknutí bránu netrefil. Poslední slovo v prvním poločase pak měli domácí, ale jejich šanci zastavil Jiří Janoščín, který výbornou obrannou hlavičkou zachránil opavské od inkasovaného gólu v samotném závěru prvního poločasu. Ten tak skončil bezbrankovou remízou 0:0.

Od úvodního hvizdu druhého poločasu bylo vidět, že Slezský FC se s výsledkem 0:0 nehodlá spokojit a od úvodních minut druhé půle tak byli opavští aktivnějším družstvem. Pravidelně se svým pohybem dostávali do nebezpečných útoků, které ovšem často nekončily vstřeleným gólem. První opravdu výraznější šanci vstřelit branku měl v 51. minutě Denis Kramář, který ovšem ztroskotal na výborně chytajícím Flodrovi, který zneškodnil i o tři minuty později pokus Adama Rychlého. Výrazné oživení do opavské hry přinesl střídající Adam Ščudla, který v 64. minutě po krásné individuální akci kolem obránce poslal nebezpečný míč do vápna. Odražený balón následně dorážel nepřesně Kadlec. Největší šanci utkání měli ale domácí, když v 70. minutě Záviška jen o pár centimetrů minul pravou spojnici opavské branky. Ráz utkání pro domácí určil v 74. minutě Šejvl, který po nevybíravém zákroku na Rataje odešel do sprch předčasně. Následné obléhání oslabené Chrudimi ovšem v gól, i přes velký tlak, nevyústilo, a proto z Chrudimi Slezský FC veze bod za remízu 0:0.