oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

U17 prohrála gólem v samém závěru utkání. U19 na Slovácko nestačila a prohrála

22.03.2022, autor Redakce
Opava – V sobotu sehrály na hřišti v Kylešovicích své zápasy oba ligové dorosty, které bohužel ve svých zápasech se Slováckem padly.
Velmi blízko k bodům byla U17, která až do 90. minuty držela remízový stav, avšak v 90. minutě rozhodl o výhře hostů Tibor Dunka. Ligová devatenáctka na body opět nedosáhla, když soupeři podlehla 0:3.

Slezský FC Opava U19 – 1. FC Slovácko U19 0:3 (0:3)

Branky: Yohanna, Stropsa, Kraváček
ŽK:Chládek, Němec (Opava) – Mišík (Slovácko)

Opava: Schönwalder, Jaroszek, Ceniga (70. Hrbáč), Pejša, Chládek, Dodek (46. Segeťa), Sochor (70. Groda), Hendrych (46. Němec), Cempírek, Blažej, Blatný
Slovácko:Urban, Bartoš, Janečka, Yohanna (Slouka), Stropsa, Jurčka (Menšík), Kraváček, Šlechta (Zelina), Mišík, Kabelka, Mandinec

„Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně a navázat tak na poslední domácí zápas s Budějovicemi, to se nám ale bohužel nepovedlo. Po naivních chybách jsme si nechali dát v prvním poločase tři branky a bylo v podstatě po zápase. Druhý poločas byl z naší strany aktivnější a dostali jsme se do několika zakončení, které bohužel pro nás ale gól nepřinesla. Slovácko vyhrálo zcela zaslouženě,“ uvedl asistent trenéra opavské devatenáctky, Jakub Swiech.

Slezský FC Opava U17 – 1. FC Slovácko U17 3:4 (2:3)

Branky: Ligač, Kokeš, Sedláček – Zelina 2x, Kowalczyk, Dunka
ŽK:Nováček (Opava) – Dunka (Slovácko)

Opava: Souček, Buchta, Kubát, Stařeček (Géryk), Wechovský, Sedláček, Kokeš (Honeš), Šrek, Cileček, Ligač, Nováček (Vyležík)

Slovácko: Zavadil, Eliáš, Gajdošík, Huspenina (Dunka), Zámečník (Jandásek), Zelinka (Mikač), Daňhel, Lacko, Chramcov, Kowalczyk, Polák (Marek)

„Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a vytvořili si dvoubrankové vedení. Bohužel, stejně jako v minulých utkáních přišel opět nepochopitelný zkrat a naivita některých našich hráčů a z výborně rozjetého utkání se stal paskvil. Ve druhém poločase jsme soupeře přitlačili a vytvořili si slibné šance, ale bohužel se nám většinu nepodařilo proměnit. Stačilo to pouze na vyrovnání Sedláčkem, který se krásně trefil z přímého kopu. V 90. minutě pak soupeř dokázal naši naivitu potrestal počtvrté a nakonec si odvezl 3 body,“ uvedl po zápase trenér Mrázek.