oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci zakončili sezónu remízou v Hlučíně

08.06.2013, autor Redakce
Starší dorostenci se v posledním utkání sezóny představili na hřišti Hlučína. V utkání se soupeřem, kterého čeká baráž o udržení v soutěži, opavský tým inkasoval jako první, ale Bubeníkova branka v druhém poločase rozhodla o dělbě bodů.
34.kolo, sobota 8.6.2013, 11:00
Hlučín Hlučín
1:1
SFC Opava SFC Opava
Gladiš – Janoško, Urbánek, Karlík, Polášek – Týfa, Kundera – Neumann (82. Rubý), Maléř (64. Horvát), Ferenc (59. Ambrož) – Dedič (41. Baculák).
 
Martinák – Bořucký, Morong, Bubeník, Dřizgevič – Pavlíček, Zezulka (58. Mezera) – Machuča, Rolný, Lavrovič (64. Schuster) – Uvíra (46. Hartmann).
 
Branky: 22. Janoško (pen.) – 64. Bubeník. Rozhodčí: Plesar – Machálek, Kaloč. ŽK: Machuča.

Do utkání vstoupil aktivněji opavský tým, Uvíra připravil dvě příležitosti pro spoluhráče. Nejprve po jeho přihrávce z levého křídla střílel Machuča mimo bránu, chvíli poté Uvíra předložil míč z pravé strany osamocenému Lavrovičovi. Opavského záložníka však vychytal brankář Gladiš.

Na druhé straně střílel Neumann z rohu pokutového území a Martinák jeho pokus musel vyrážet. Stejný hráč se ve 22. minutě probil do pokutového území, kde jej nedovoleně zastavil Machuča. Nařízený pokutový kop bezpečně proměnil kapitán Janoško.

Další gólové příležitosti přišly až po změně stran. Střídající Hartmann se odpoutal od obránce a přihrál pod sebe Rolnému, jehož střelu bez přípravy vyrazil pohotovým zákrokem nohou brankář Gladiš.

V 64. minutě se Slezský FC dočkal vyrovnávací branky. Machučův roh prodloužil za sebe Dřizgevič a Bubeník hlavou poslal míč do sítě.

V další fázi hry byli aktivnější domácí. Po přímém kopu z pravé strany hlavičkoval Kundera půl metru nad břevno. Následně prošel přes obránce Neumann a Martinák jeho střelu s vypětím sil vyrazil na roh.

Opavský tým si deset minut před koncem vypracoval z protiútoku dvojnásobnou příležitost. Rolný prošel středem pole až před brankáře, který jeho pokus vyrazil. Rolný následně předložil do dobré pozice míč Mezerovi, jenž přestřelil bránu.

Domácí mohli zvrátit zápas na svou stranu. Martinák v pokutovém území srazil Ambrože a kopala se druhá penalta v utkání. Urbánek ovšem poslal míč po zemi vedle levé tyče Martinákovy brány.

Pět minut před koncem utkání se v pokutovém území odrazil balon ke střídajícímu Rubému, proti němuž Martinák předvedl klíčový zákrok a přispěl tak k tomu, že utkání skončilo remízou 1:1.

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba, trenér SFC Opava U19: Zápas zhodnotím jednoduše: s výjimkou Jana Bubeníka jsem obrovsky zklamán z přístupu a nasazení hráčů. Neproměnili jsme čtyři vyložené šance, ale mé zklamání vychází z něčeho jiného. Vadí mi, že musíme na hráče z lavičky křičet, aby sprintovali a plnili si své zadané úkoly. Takto se nejvyšší dorostenecká soutěž nehraje.