oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Osmnáctka přivezla z Brna bod

04.04.2022, autor Redakce
Opava – Ligové dorosty měly své zápasy o víkendu odloženy. Do zápasu tak o víkendu naskočily pouze kategorie U18 a U16, které zajížděly k utkání na půdu Brna. Osmnáctka z Brna přivezla bod, šestnáctka po dobrém výkonu padla.
„V dnešním zápase na půdě Zbrojovky Brno jsme podali asi nejlepší dosavadní výkon jarní časti. Na menší umělce v Tišnově to byla od první minuty spíše taktická bitva s celou řadou osobních soubojů, kdy se více méně čekalo na nějakou vážnější chybu. Oba týmy si v průběhu zápasu vytvořily několik vyložených šancí. Na naší straně nás párkrát zachránil skvěle chytající Vltavský a společně s dobře fungující a organizovanou obranou znemožnili soupeři skórovat. Na druhé straně se dostal do slibné situace Barták, bohužel pro nás nedokázal vstřelit gól. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako ten první. K vidění ale bylo již spíše méně šancí na obou stranách, i když nějaké náznaky tam byly. Zápas tak skončil bez branek a podle mě spravedlivou remízou. Soupeř asi očekával plný bodový zisk, ale my jsme rádi za bod, který se z venku počítá. Musím pochválit všechny hráče, kteří do utkání zasáhli. Všichni podali sebevědomý a především kvalitní výkon. Doufám, že v tomto budou nadále pokračovat a v příštím zápase doma proti Porubě dokážeme zvítězit," okomentoval zápas trenér U18 David Drexler.

FC Zbrojovka Brno U18 – Slezský FC Opava U18 0:0 (0:0)

ŽK: Krč, Vantuch – Hrbáč

Brno:Prodělal, Krč, Sádecký, Ryška, Darebník, Kluska (46. Sznapka), Vantuch, Srbka, Kocůrek, Ryšavý, Malý (60. Williams)
Opava:Vltavský, Hrbáč, Věntus, Blažej, Ježek, Petzuch (90. Montag), Boček (85. Murín), Barták (80. Hluchník), Sochor, Zavadil (80. Kaluža), Groda

„Utkání s Brnem považuji za jedno ze tří nejlepších v celé této soutěži. Zápas se odehrál na umělé trávě v Tišnově, která je malých rozměrů a podle toho taky utkání vypadalo. Bylo plné osobních soubojů a čekání na chybu. První poločas snesl měřítko a po chybě domácí obrany, kdy jsme soupeře dobře zapresovali, jsme se ujali vedení a do konce poločasu si udrželi jednobrankový náskok. Trochu mne mrzí moment zhruba z šedesáté minuty utkání, kdy jsme neproměnili samostatný nájezd na brankáře. Od této chvíle bylo Brno lepší a gólem ze standartky a po individuální akci zápas otočilo. My jsme se pokoušeli s utkáním něco udělat. Proto jsme závěr riskli a šli do rizika. Bohužel nás Brno ztrestalo potřetí a tak si neodvážíme ani bod, i když si myslím, že jsme tady na něj dnes měli," zhodnotil utkání František Metelka, trenér U16.

FC Zbrojovka Brno U16 – Slezský FC Opava U16 3:1 (0:1)

Branky: Kalvoda 3x – Winkler
ŽK:Volný – Vladař

Brno:Slovák, Hradil, Baňa (63. Kalvoda), Hajnovič, Bečva, Polák, Švancara, Naprelac (63. Volný), Rotrekl (84. Albrecht), Večeřa, Odehnal (46. Kotačka)
Opava:Kašný, Galík (84. Hendrych), Pecník, Dědík, Vladař, Winkler, Endrych, Hendrych (46. Hendrych), Zacpal, Andrle, Blahut