oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava se svou šňůru bez porážky pokusí natáhnout doma proti Prostějovu

12.04.2022, autor Redakce
Opava – Do Opavy přijel v rámci 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Prostějov. Slezané drží domácí třízápasovou výherní šňůru, kterou nebudou chtít přerušit. Doma navíc Opava na jaře zatím neinkasovala.

Opavští fotbalisté zažívají povedené jaro, když ze šesti zápasů bodovali hned pětkrát. Jediné klopýtnutí přišlo hned v úvodním zápase proti Vyškovu. Od té doby tým funguje a hraje jako dobře namazaný stroj a sbírá body v každém zápase. Čím dál tím víc se tak přibližuje barážovým příčkám, když se aktuálně pohybuje na 5. místě tabulky. Poslední zápas svěřenci Romana Westa odehráli v Táborsku, kde se se silným soupeřem, který hrozil především ze standardních situací, uhráli cennou remízu 2:2, když se dvakrát v rozmezí pěti minut prosadil Denis Darmovzal.

Hosté z Prostějova se nachází v úplně jiném rozpoložení, když ve svých dosavadních utkáních v jarní části sezony nepodávají příliš přesvědčivé výkony, které se tak odrážejí také na výsledcích. V úvodních čtyřech jarních utkání Prostějov nedokázal bodovat a zvedl se až v posledních dvou zápasech, kdy remizovali s Vyškovem (2:2) a zvítězili s Vlašimí (3:2). Stále se tak nacházejí v klidném středu tabulky, konkrétně na 8. místě s dostatečným bodovým polštářem na boje o záchranu.

Tým trenéra Šmejkala disponuje několika zkušenými hráči, včetně opavského odchovance a dlouholetého hráče SFC, Jana Schaffartzika. Kromě něj je v týmu například Petr Jiráček nebo Robert Bartolomeu, který ještě v dresu Zlína ve finále poháru vystřelil výhru nad Opavou 1:0. V kádru prostějovských působí mimo jiné také Michal Stříž, který v Opavě v minulosti také působil.

Největší ofenzivní hrozbou pro opavské, bude po odchodu Filipa Žáka, který dal šest branek, do Teplic, zkušený záložník Jan Koudelka, který v této sezoně vsítil již čtyři branky. Prostějovští v zimní přestávce rovněž posílili o tři prvoligové hráče, kteří přišli formou hostování ze Slovácka a Mladé Boleslavi. Oba týmy se spolu střetli již v podzimní části sezony. když Slezané zavítali na Hanou, kde po gólu Helešice zvítězili 1:0 a brali tak všechny tři body.

Zápas, jehož součástí bude i slavnostní „odhalení" první části plotu s tvářemi osobností opavského fotbalu, má výkop ve středu 13. dubna od 18 hodin na městském stadionu v Opavě.