oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka zakončila sezónu výhrou ve Frýdku-Místku

13.06.2013, autor Redakce
Tým SFC Opava U16 zakončil ročník 2012/13 další výhrou, tentokrát uspěl na hřišti Frýdku-Místku. Opavská šestnáctka tak z posledních 8 utkání sezóny získala 22 bodů.
32.kolo, středa 12.6.2013, 14:00
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
1:3
SFC Opava SFC Opava
 
Muczka (41. Kotala) – M. Helebrand, Tesařík, Vitoul (21. Kolísek), Said Sámir (70. Oberherr) – Berger, Kuzník – Kirschner, A. Helebrand, Janetzký – Adamovský (60. Harazin).
 
Branky SFC: Adamovský 2, Janetzký.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve: Dnes jsme chtěli, aby si poslední zápas kluci užili a s chutí zahráli. Na hřišti to tak však vůbec nevypadalo. Náš výkon postrádal nejen kvalitu, ale i jiskru. Nedokázali jsme se vypořádat s menšími rozměry hřiště a důrazem soupeře, který naši pomalou kombinaci a pomalý přechod do útoku stačil v pohodě bránit.

Až v závěru první půle jsme se svou zvýšenou aktivitou dostali do slibných příležitostí, donutili soupeře k chybám a vstřelili dvě branky. Ve druhém poločase jsme se mírně zlepšili v ofenzivě, vstřelili třetí branku a měli další příležitosti, které jsme špatným řešením či provedením finální části nedotáhli ke vstřelení další branky. A protože naše obranná činnost dnes měla velké nedostatky, soupeř využil jedné z chyb v naší defenzivě, potrestal ji brankou a měl ještě dvě příležitosti. Vítězství jsme si v závěru pohlídali, ale dnes bylo upracované a náš herní výkon neměl takovou kvalitu jako v předcházejících utkáních.

Pravdou je, že na hráčích už je vidět, že za sebou mají náročnou sezonu. Tréninkový proces se pro ně s přechodem do dorostu změnil. Přibyly počty tréninků a zvyšuje se v nich intenzita. Navíc se pořád hrálo systémem víkend-středa a my jsme nedělali rozdíly v obsahu tréninku v průběhu týdne a před utkáním. Do každého zápasu jsme šli s cílem zvítězit, ale prvořadé bylo pro nás prezentovat se stylem hry, který chceme praktikovat, a hlavně nás zajímaly individuální výkony hráčů, které pak umocňují výkon celého mužstva. Nezbývá než chlapcům poděkovat za to, jak celý rok pracovali a popřát jim, aby si co nejpříjemněji užili dny volna.