oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým na hřišti Nového Jičína nebodoval

15.06.2013, autor Redakce
B-tým Slezského FC se v posledním utkání sezóny představil na hřišti Nového Jičína. Opavští hráči se v prvním poločase dvakrát ujali vedení, domácí ovšem vždy dokázali srovnat a nakonec v druhém poločase rozhodli o svém vítězství.
30.kolo, sobota 15.6.2013, 16:30
Nový Jičín Nový Jičín
3:2
SFC Opava B SFC Opava B
Šrom – Ollender, Bajer, Nipper, Kiss Farkas (66. Polášek) – Moravčík, Kiša (70. Tripský), Rybařík, Plešek – Polonyi (90. Fertál), Hanzelka.
 
Štencel – Schuster, Drexler, Dřizgevič, Pfleger – Mrůzek, Vybíral, Kašný, Bořucký – Továrek, P. Uvíra.
 
Branky: 25. Polonyi, 41. Nippert, 49. Moravčík (pen.) – 17. Mrůzek, 34. Kašný. Rozhodčí: Lakomý – Drápal, Motal. ŽK: Polonyi – Vybíral, P. Uvíra.
Diváci: 70

První příležitosti v zápase si vypracoval domácí tým. Moravčík nejprve vyzkoušel pozornost Štencla střelou z rohu pokutového území. Chvíli poté opavský brankář vyrazil centrovaný míč k Bajerovi, jenž ranou z šestnácti metrů trefil tyč.

V 17. minutě Bořucký podnikl průnik z levé strany a předal míč Vybíralovi, jehož nepřesný střelecký pokus se přes Továrka dostal k Mrůzkovi, který se trefil přesně k tyči a poslal Opavu do vedení.

Domácím se podařilo srovnat stav utkání ve 25. minutě. Rybařík na levé straně udělal kličku do středu pole a tvrdě vystřelil. Do jeho pokusu mířícího mimo bránu vložil hlavu Polonyi a tečoval míč za bezmocného Štencla.

Opavští hráči odpověděli ve 34. minutě, kdy se Mrůzkovo dlouhé autové vhazování dostalo až ke Kašnému, jenž metr za pokutovým územím napřáhl levačkou ke střele a míč skončil v síti domácího brankáře.

Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se k odraženému míč dostal Polonyi a díky zásahu Kašného skončil míč nad břevnem opavské branky. Polonyi se postavil k zahrání rohového kopu a Nippert z hranice malého pokutového území poslal hlavou míč do branky na 2:2.

V úvodu druhého dějství střílel přímo na brankáře Šrom z úhlu Bořucký. Gólem však skončila až akce Nového Jičína. Schuster v pokutovém území fauloval Pleška a Minarčík nařízenou penaltu nekompromisní ranou k tyči proměnil ve vedoucí branku.

Opavský tým hrozil především z brejků. Mrůzek vybojoval míč ve středu pole a vyslal vpřed Uvíru, jenž se ovšem dostal do nevýhodného úhlu a Šrom si s jeho střelou poradil. Štěstí vyzkoušel také ranou z 25 metrů Bořucký, ovšem jeho pokus do brány nezamířil.

Deset minut před koncem střílel z dálky přímo na brankáře Dřizgevič. Další šance už si ani jeden z týmů nevypracoval, utkání tak skončilo výhrou domácího Nového Jičína.

Fotografie z utkání naleznete na webu Novojičínského deníku.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": S velmi mladým týmem jsme odehráli dobré utkání. Hráči dokázali, že si příležitost zaslouží. O přestávce jsme se v kabině snažili udělat taktické změny s tím, že jsme chtěli do druhé půle vstoupit aktivně. Obdržená penalta nás ovšem přibrzdila. Snažili jsme se o protiútoky, ale bohužel už jsme nebyli ve finální fázi úspěšní. Mladí hráči však jasně ukázali, že v nich je potenciál, a v příštím ročníku dostanou další šanci ukázat se v mužské kategorii.