oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Kopečný: První poločas byl velmi dobrý

10.07.2022, autor Redakce
Opava – Slezský na hřišti v Krnově sehrál další přípravné utkání a opět proti polskému soupeři. Tentokrát s druholigovou Odrou Opole remizoval 1:1. Téměř celé utkání odehrál záložník Miloš Kopečný, který utkání zhodnotil.

„Dnes měl zápas vysokou kvalitu. Zejména pak první poločas byl z naší strany velmi dobrý. Dařil se nám kvalitní presing a represing, což vedlo k situacím, ze kterých jsme byli schopni soupeři odebírat balony. Díky této aktivitě se nám dařilo posílat spoustu centrů do pokutového území. Je škoda, že jsme nebyli schopni tyto velké šance dotáhnout dokonce a nezvýšili tak svůj náskok,“ uvedl Miloš Kopečný.

„Stále se nacházíme v přípravě na sezonu, podstupujeme dvoufázové tréninky, a ještě náš výkon nebyl v úplném topu. Nicméně si myslím, že jsme sehráli povedené akce a náš herní projev se postupně zvedá k pomyslnému ideálu, který bychom chtěli podávat,“ vyjádřil se Miloš Kopečný k hernímu projevu Slezanů.

„V prvním poločase se nám povedlo plnit taktické záměry směrem do útočné hry, kdy zejména po pravé straně kde jsme kooperovali s Helebrandem a Šigutem, jsme byli schopni spoluhráče zásobovat centry. Ta finální část musí být ale daleko lepší, musíme v tom vápně někoho najít a následně balon protlačit do brány,“ zakončil své hodnocení Miloš Kopečný.