oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Vyhodnocení fanouškovského dotazníku

11.08.2022, autor Redakce
Opava – Po utkání s Duklou Praha, jsme vás, naše fanoušky, požádali o vyplnění krátkého dotazníku, na základě kterého jsme se chtěli dozvědět, co se vám při organizaci prvního utkání v nové sezoně líbilo, co naopak ne a na čem bychom měli zapracovat.

Všem, kteří dotazník vyplnili děkujeme a níže přinášíme přehled toho nejdůležitějšího, co z dotazníku vyplynulo.

Obecné podněty

Hrací den
Samozřejmě vnímáme, že změna hracího dne není některými fanoušky vnímána pozitivně, nicméně již po prvním zápase s Duklou se ukázalo, že právě díky tomu, že domácí utkání hrajeme v pátek, bylo o klubu více zmínek v novinách a zároveň již druhé domácí utkání, které sehrajeme s Vyškovem, bude vysíláno v TV, což je pro klub výhoda při hledání nových partnerů. Z dat z minulých let navíc vyplývá, že je tento termín obecně úspěšnější než sobota. Nicméně bereme na vědomí, že někteří fanoušci jsou s touto změnou nespokojeni a můžeme slíbit, že vše bude po podzimní části řádně vyhodnoceno a vám, našim fanouškům, odprezentováno tak, aby i vy jste měli k dispozici výstupy, se kterými klub pracuje.

Zlepšení informovanosti o zápasech SFC Opava ve městě
Jsme si vědomi toho, že informovanost je třeba zlepšit. I z toho důvodu se vracíme k zápasovým plakátům, které budou vyvěšeny na vývěsních plochách v rámci města. Zároveň jsme znovu obnovili spolupráci s fanoušky, kteří zajistí výlep v okolních vesnicích. Za to jim patří obrovský dík. Navíc již nyní probíhají jednání s městem o pronájmu ploch, které by klub mohl využít pro prezentaci domácích utkání (např. reklamní plochy na ulici Jánská, Praskova či Kolofíkově nábřeží). Věříme, že se nám vše podaří vyřešit již do utkání s Vyškovem, nejpozději pak do následujícího domácí utkání s rezervou pražské Slavie.

Ceny vstupného a občerstvení
Ceny vstupného odpovídají jiným druholigovým klubům (Dukla Praha, Karviná). Pro první utkání s Duklou Praha navíc měly ženy a děti do 15 let vstup na utkání zdarma a i nadále budeme chtít průběžně chystat podobné akce. Co se ceny občerstvení týče, budeme se nadále snažit zlepšovat kvalitu občerstvení, tak aby byla na takové úrovni, aby cenu nikdo neřešil.

Fanshop
Zabýváme se zkvalitněním sortimentu a obecně služeb, které s fanshopem souvisejí a věříme, že brzy to pocítí také fanoušci. Při domácích utkáních pak budou v průběhu utkání k dispozici také stánky fanshopu v areálu stadionu, tak ať si fanoušci mohou zakoupit vybrané suvenýry přímo v areálu.

Infrastruktura a vybavení stadionu

Vstup na stadion

Již pro páteční utkání s Vyškovem dojde ke zvýšení počtu pokladen. Budou tedy vyhrazeny pokladny, kde se budou pouze prodávat vstupenky na utkání, a zároveň budou jasně vymezeny vstupy pro permanentkáře a majitele vstupenek z předprodeje tak, aby se vyhnuli zbytečným frontám. V případě, že některý z fanoušků bude chtít zakoupit lístek přímo před utkáním na pokladně, bude mít nově, již od zápasu s Vyškovem, možnost tento lístek zaplatit platební kartou.

Turnikety

Aktuálně bohužel není možné zajistit načítání vstupenek z mobilního telefonu. Ačkoli jsme tuto možnost před sezonou probírali s Ticketportalem, tak vzhledem ke staří našich turniketů, bohužel není možné, aby například existovala možnost si lístek uložit do peněženky v telefonu. Z toho důvodu je třeba, aby byl lístek vždy vytištěn. Nicméně v rámci odpovědí v dotazníku jsme zaznamenali i problém s načítáním vytištěných vstupenek. Z toho důvodu budeme tuto problematiku sledovat při nadcházejících dvou domácích duelech s Vyškovem a Slavií Praha tak, abychom na tento problém případně mohli reagovat.

Místa pro vozíčkáře

Tohoto problému jsme si rovněž vědomi. Aktuálně, jako krátkodobé řešení, bude pro vozíčkáře sníženo zábradlí před jejich tradičními místy ve spodní části tribuny A. Již nyní nicméně začínáme s přípravou žádosti o dotaci tak, abychom byli schopni pro vozíčkáře vybudovat přístup na podestu na tribuně A, na které jim následně budou vyhrazena místa tak, aby i oni měli pro sledování fotbalu vytvořeny lepší podmínky.

Toalety

Již nyní dochází k opravě některých zařízení. Vzhledem k podnětu, že je na stadionu nedostatek WC, tak se při utkání s Vyškovem na tuto problematiku detailně zaměříme a případně pro nadcházející domácí utkání na tento problém budeme reagovat.

Oprava sedaček

V rámci aktuálních možností klubu není možné zajistit výměnu sedaček na stadionu. Nicméně nejpozději v reprezentační přestávce by mělo dojít k jejich "zkulturnění" a to metodou takzvaného opalování sedaček.

Občerstvení

Platby kartou

Jsme si plně vědomi toho, že u některých stánků trvala platba kartou dlouho, případně nebylo možné ji uskutečnit. Z toho důvodu jsme hned po utkání s Duklou začali řešit posílení WiFi sítě, na kterou jsou terminály připojeny tak, aby již při pátečním utkáním s Vyškovem bylo možné platby realizovat bez problému.

Roznos piva na tribunách

Momentálně se snažíme zajistit personál tak, abychom obnovili tuto službu a byli vám schopni pravidelně poskytnout roznos piv po tribunách. V případě zájmu o brigádu se nám můžete přihlásit na mail info@sfc.cz

Pivo

Jak jste jistě zaznamenali v posledních dnech, tak se klub rozhodl ukončit spolupráci s pivovarem Radegast. Z toho důvodu aktuálně dochází k odvozu starých výčepních zařízení a návozu nových. Věříme, že i toto pomůže ke zlepšení kvalita piva. Nicméně i v rámci této změny projde personál zaškolením, jak s pivem správně zacházet a v průběhu utkání s Vyškovem bude na celý proces dohlížet člověk, který má praxi na pozici vrchního výčepního.

Jídlo

Aktuálně se chceme zaměřit zejména na kvalitu občerstvení a obsluhy. Tak aby jídlo bylo vydáváno rychle a v potřebné kvalitě. Jakmile budeme spokojeni s úrovní poskytovaných služeb, zaměříme se také na rozšíření nabízeného sortimentu - ať už se bude jednat o hotdogy, párky v rohlíku atd.

Ostatní

Dále jsme také zaznamenali upozornění na fakt, že po zápase, v průběhu děkovačky, hrála z reproduktorů hudba, což od následujícího utkání nebude a fanoušci si tak budou moci užít děkovačku s hráči. I nadále pak budeme chtít pracovat na postupném zkulturňování stadionu, včetně označení řad a míst pro permanetkáře. Ta budou správně vyznačena již pro utkání s Vyškovem.

V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat na mailu info@sfc.cz.

Zde se můžete podívat na všechny odpovědi.