oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dorosty U19 a U17 vstoupily do sezony domácími zápasy s Líšní

16.08.2022, autor Redakce
Opava – Po loňském sestupu z Celostátní dorostenecké ligy vstoupily dorostenecké kategorie U19 a U17 do nového soutěžního ročníku, v rámci kterého budou působit v Moravskoslezské dorostenecké lize, přičemž v prvním utkání přivítali naši dorostenci na domácím hřišti Líšeň.

„V našem prvním mistrovském utkání jsme nastoupili proti ambicióznímu týmu Líšně. Do utkání jsme šli s tím, že chceme soupeře rychlou kombinací dostat pod tlak a vytvořit si hodně střeleckých možností, což se nám vcelku podařilo. Soupeř však podnikal, někdy po našich nepřesnostech či individuálních chybách, rychlé protiútoky, ve kterých byl velmi nebezpečný. Líšeň měla ve svém týmu silově a rychlostně vybavené zahraniční hráče, kteří nám dělali nemalé problémy. Pro naše hráče to nicméně byla velmi dobrá zkušenost. Celkově tento zápas skončil dle mého názoru spravedlivou remízou a je pro nás motivací do dalších utkání, abychom vylepšili náš výkon,” uvedl trenér U19 Josef Dvorník.

Slezský FC Opava U19 – SK Líšeň U19 1:1 (0:1)

Branky: Pustina (vlastní), Okoro (Líšeň)
ŽK:Chládek, Ligač (Opava) – 2x Gabriel (Líšeň)

ŽK: Gabriel (Líšeň)

Opava: Vltavský, Wehovský (87. Krömer), Věntus, Pejša, Chládek, Blatný, Hendrych, Kokeš, Kovárník, Ligač, Sochor
Líšeň: Moučka, Tauš (90. Tauš), Semrád, Okoro (90. Tálský), Iwuala, Špaček (77. Erida), Galia (46. Zvejška), Pfeffer (67. Spusta), Steiner, Pustina, Gabriel)

„S prvním mistrovským utkáním bylo samozřejmě spojeno velké očekávání. Z pohledu výsledku je to pro nás nakonec zklamání, nicméně co se týče předvedené hry, tak tam určitě byly pasáže, které snesly určité měřítko, a byly tam věci, kterými se chceme prezentovat. Nicméně stejně tak byly v utkání k vidění věci, na kterých bychom měli zapracovat,” uvedl trenér František Metelka.

Slezský FC Opava U17 – SK Líšeň U17 0:0 (0:0)

ŽK: Řezník, Hasoň (Líšeň)

Opava: Martinák, Kysilko, Hejhal, Blahut, Endrych, Kožík, Baar, Hendrych (64. Patyk), Galík (46. Hendrych), Pecník (86. Zacpal), Vladař

Líšeň: Klaba, Kocourek, Pavlinec, Řezník (46. Hrabovský), Čábelka (82. Dervišič), Novák, Knos, Hasoň (70. Hochman), Baier, Tauš, Lopour