oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým vstoupil do nové sezony dvěma výhrami v řadě

17.08.2022, autor Redakce
Opava – Novou sezonu zahájil také B-tým. V prvním utkání přivítal na domácím hřišti ve Velkých Hošticích tým Havířova, následně se představil na hřišti Bruntálu. S pozměněným realizačním týmem, který nově tvoří David Vavruška, jakožto hlavní trenér, s asistenty Zbyňkem Pospěchem a Tomášem Mičolou, dokázal v obou utkáních zvítězit.
„Před utkáním s Havířovem vládla v týmu logicky lehká nervozita, neboť to pro nás bylo první společné mistrovské utkání. Neradi bychom se hned napoprvé pouštěli do velkého hodnocení, nicméně je třeba říct, že první poločas byl z naší strany výborný, čemuž samozřejmě přispěli i kluci z A-týmu. Utkání jsme vyhráli zcela zaslouženě a je potřeba, abychom na výkon z prvního poločasu pravidelně navazovali. Každopádně až čas ukáže, jak na tom opravdu jsme. Přesto jsme s Davidem Vavruškou i Tomášem Mičolou rádi, že se nám úvod takto povedl,” uvedl asistent trenéra Zbyněk Pospěch.

Slezský FC Opava „B“ – MFK Havířov 5:3 (5:1)

Branky: Dostál 2x, Janjuš, Veselý, Žídek (Opava) – Civu, Kisza, Kisiala (Havířov)
ŽK: Dostál, Janjuš, Veselý, Jelínek, Blažej (Opava) – Michale, Malcharek, Heller (Havířov)

Opava: Rolný, Mikulenka, Celta, Dostál, Janjuš (81. Sekanina), Dušek (71. Jaroszek), Veselý, Žídek (71. Cempírek), Doleček (71. Šeba), Latoň, Jelínek (55. Blažej)
Havířov:Majerczyk, Mensah (36. Kisza), Podešva, Ciku, Machalek, Kaniok (36. Streit), Piekos (76. Kisiala), Michalčák, Malcharek, Wojnar (67. Velčovský), Heller

Musím říct, že v tomto utkání jsme dominovali a přesvědčivě zvítězili. Měli jsme výborný první poločas, ve kterém jsme byli silní na míči a vytvořili se velký počet šancí, přičemž se dvakrát dokázal prosadit Veselý, který využil přihrávky Ščudly. Do druhého poločasu jsme pak vstoupili stejně jako do toho prvního a Veselý dokázal, po přihrávce Mikulenky, zkompletovat hattrick. Čtvrtou branku navíc přidal Dostál a utkání tak bylo rozhodnuto. Nicméně i tak na sebe musíme být ještě náročnější, jelikož v posledních dvaceti minutách jsme měli mít ještě větší snahu přidat další branku a ne ji dostat. Přesto jsme spokojeni jak s výsledkem, tak i hrou, zejména hlavně v prvním poločase. Je tedy třeba klukům poděkovat za přístup a pochválit je za oba dva zápasy, které jsme na začátku sezóny zvládli. Jde vidět ,že vítězství je naplňuje a mají z něj radost a chuť do dalších zápasů,” uvedl Zbyněk Pospěch, asistent trenéra.

FC Slavoj Olympia Bruntál – Slezský FC Opava „B“ 1:4 (0:2)

Branky: Slavík (Bruntál) – 3x Veselý, Dostál (Opava)
ŽK: Blažek (Bruntál)

Bruntál: Rozsypal, Vojtík (77. Cabal), Hanel, Galus, Pokorný, Rončák, Blažek (73. Unverdorben), Ostrák (73. Hanák), Goněc, Šanda (73. Slavík), Knapp
Opava: Rolný, Mikulenka, Celta, Dostál (67. Jaroszek), Janjuš, Ščudla (59. Cempírek), Veselý (59. Šeba), Žídek, Doleček (59. Sekanina), Latoň, Jelínek (67. Blažej)