oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC míří v sobotu do Třince, kde jej čeká třetí přípravný zápas

05.07.2013, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisté Slezského FC Opava mají před sebou třetí přípravné utkání. V sobotu dopoledne zajíždí do Třince, kde se střetnou s tamním výběrem, jenž se letos radoval z postupu do Fotbalové národní ligy.
příp., sobota 6.7.2013, 10:30
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
1:1
SFC Opava SFC Opava
 
1. pol.: Godula – Hrabina, Dvorník, Švec, Keresteš – Metelka, Wirth, Skřehot, Zapletal, P. Uvíra – Jurečka. 2. pol.: Hampel – Dohnálek, Dvorník, Swiech, Jelínek – Schaffartzik, Ficek, Binar, Němec – Bartozel, Lokša.
 
Branky: 5. Malíř – 9. Jurečka. Rozhodčí: Cieslar - Mojžíš, Krenželok. Diváci: 111.

V Třinci se začalo pěkně zostra, když už v 5. minutě Čtvrtníček našel Gulajeva, který nabil Malířovi a ten střelou po zemi propálil mladého Godulu. Opavská odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. O čtyři minuty později našel Uvíra přesným centrem Jurečku, jenž vyrovnal.

Následně se do zajímavé pozice probil opavský forvard Jurečka, jenže jeho ránu mířící k levé tyči vytěsnil třinecký gólman Brych na roh. Na druhé straně se snažil efektními nůžkami prosadit Dostál, ale trefil jen jednoho z opavských beků.

Opavští měli s blížícím se koncem prvního poločasu herní převahu, zřejmě největší příležitost spálil Jurečka, jehož hlavička z malého vápna šla těsně nad.

Úvod druhé půle byl o poznání opatrnější než té předchozí a do první vážnější šance se dostali Třinečtí až zhruba po dvaceti minutách. Dostálovu střelu z dálky ale zpacifikoval Hampel. V závěru druhé poloviny utkání se do zakončení prodral Schaffartzik, ale napálil domácího brankáře Brycha.

Skóre se již nezměnilo, a Slezský FC tak ani ve třetím přípravném utkání nepoznal hořkost porážky.

Ohlas trenéra

Jan Baránek (trenér SFC Opava):
„Z hlediska herní kvality šlo o náš nejpovedenější zápas v přípravě. V prvním poločase jsme si vytvořili čtyři brankové příležitosti, ze kterých jsme jednu proměnili. Výsledek pro nás není v této fázi přípravy důležitý, ale v herním projevu byl vidět posun. Hráči byli živí, agresivní a doufám, že se od podobných výkonů odrazíme.“