oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

V dalším přípravném utkání změří Slezský FC síly s Frýdkem-Místkem

08.07.2013, autor Redakce
O P A V A - Opavští fotbalisté mají před sebou čtvrtý přípravný zápas na novou sezonu. V úterý 9. července od 16:30 se na hřišti za koupalištěm střetnou s ambiciózním Frýdkem-Místkem, který si v nadcházejícím fotbalovém ročníku zahraje Fotbalovou národní ligu.
příp., úterý 9.7.2013, 16:30
SFC Opava SFC Opava
3:1
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
1. pol.: Květon – Dohnálek, Švec, Swiech, Jelínek – Metelka, Binar, Sedláček, Němec – Ficek – Bartozel. 2. pol.: Hampel – Hrabina, Wirth, Swiech (62. Švec), Keresteš – Pomp, Ficek, Skřehot, Schaffartzik – Komenda, Jurečka.
 
1. pol.: Prepsl – Literák, Coufal, Král, Žídek – Švrček, Talián, Mozol, Urbánek – Nekuda, Stehlík. 2. pol.: Hlaváč – Kotora, Chupáč, Král, Urbánek – Pešek, Vašenda, Hromek, Prokeš – Soukup, Stehlík.
 
Branky: 37. Sedláček, 71. Skřehot, 77. Komenda – 10. Stehlík.

Domácí vstoupili do utkání opatrně a Frýdek-Místek začal Opavě nepříjemně zatápět. Navíc už v 10. minutě musel po jednom z rychlých brejků zasahovat brankář Květon, jenomže míč vyrazil pouze k nohám Stehlíka, který si na hranici vápna zpracoval míč a tvrdou ranou pod břevno otevřel skóre zápasu. Květon sice míč ještě jemně tečoval, ale vytěsnit jej mimo brankový prostor už nedokázal.

Družina trenéra Milana Duhana opavský tým nadále trápila. Zhruba po čtvrthodině hry byl málem viníkem další branky gólman Květon, jenž špatně odkopl míč a hostující rychlík Mozol se svým pohotovým volejem minul odkrytou svatyni Slezského FC.

Opavští ale přidali a ve 37. minutě slavila jejich zvýšená útočná aktivita úspěch, když se do míče opřel Sedláček a parádní trefou k tyči z dvaceti metrů rozvlnil síť za zády Prepsla – 1:1.

Po změně stran se hrál vyrovnaný fotbal, ale zhruba po hodině hry už žluto-modrá eskadra začala Valcíře přehrávat. V 71. minutě se Slezský FC dočkal. Ve zmatku před frýdecko-místeckou brankou se nejlépe zorientoval Skřehot, prostřelil Hlaváče a strhl vedení na stranu Opavy.

Svěřenci kouč Jana Baránka byli při chuti a několik desítek fanoušků bavili i dalšími útočnými kousky. V 77. minutě pak definitivně zlomil odpor Frýdku-Místku Komenda, který se prosadil po Pompově přiťuknutí, kterému předcházel rohový kop Sedláčka.

V závěru už se nic podstatného nestalo, a Opava si tak připsala druhé vítězství z dosavadních čtyř přípravných utkání.

Ohlasy trenérů

Jan Baránek (trenér SFC Opava):

„V prvním poločase jsme se do hry moc nedostali. I když byl průběh první půle vyrovnaný, Frýdek byl agresivnější a hladovější po míči. Od nás to bylo mdlé. Po změně stran vypadal fotbal trochu jinak a z naší strany to bylo o něco lepší. Žádné závěry z toho však dělat nechci, protože nastupujeme vždy v odlišných sestavách, aby šanci dostali všichni.“

Uniklo z Deníku

Fotogalerie na webu Deníku

Video-rozhovor s Janem Jelínkem na webu Deníku

Video-ohlasy trenérů Duhana (Frýdek-Místek) a Baránka (Opava)