oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC se utká s Prostějovem, v něm působí zajímaví fotbalisté

12.07.2013, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisté Slezského FC Opava se v sobotu 13. července od 10:15 na hřišti za koupalištěm střetnou s jedním z favoritů nadcházejícího ročníku MSFL. Do Slezska zamíří výběr ambiciózního Prostějova, a tak se dá čekat konfrontace dvou mužstev, které by rády do Fotbalové národní ligy.
příp., sobota 13.7.2013, 10:15
SFC Opava SFC Opava
0:3
Prostějov Prostějov
1. poločas: Hampel – Hrabina, Švec, Dvorník, Keresteš – Wirth – Metelka, Sedláček, Skřehot, Schaffartzik – Jurečka. 2. pol.: Květon – Pomp, Švec, Dvorník, Keresteš – Bartozel, Swiech, Binar, Němec – Jurečka, Komenda.
 
Kofroň (82. Běhalík) – Krejčíř (58. Dostál), P. Hloch, Soušek (78. Olejník), Kazár – Hirsch (83. M. Hloch), Mazouch, Fládr, Krč (80. Petrásek) – Pančochář (68. Pořízka), Machálek (73. Kopečný).
 
Branky: 3. Dvorník (vlastní), 69. Mazouch, 75. Krč.

Prostějov začal výborně a Opavu v úvodních minutách zatlačil. Navíc ve 3. minutě si slabší chvilku vybrala defenziva Slezského FC, kdy se Dvorník nedohodl s brankářem Hampelem a z celé akce, kterou rozjel Machálek, se vyklubal vlastní gól opavského stopera.

Ve 33. minutě se podařilo opavským vyrovnat, když se přízemní střelou z vápna k pravé tyči prosadil testovaný Keresteš, bohužel mu byl ale předtím odpískán ofsajd, a branka tak platit nemohla. Následně Hirsch trefil po rychlém brejku Prostějova nadýchaným centrem hlavu Machálka a jeho zakončení šlo jen o pár centimetrů vedle.

V úplném závěru prvního poločasu se do vápna prodral Schaffartzik, pod nohy se mu vrhl Kazár a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si na něj postavil talentovaný forvard Jurečka, ale jeho slabou střelu relativně v klidu vyrazil Kofroň mimo.

Do druhé půle vstoupil Slezský FC o poznání aktivněji a po Pompově přistrčení se do slibné pozice dostal Jurečka, jenže hostující branku minul. V 64. minutě se v superšanci zjevil Binar, ke kterému se odrazil míč po centru Pompa, ale střelu mladého středopolaře se štěstím odvrátil z brankové čáry jeden z hostujících beků na roh.

Skóre se tak měnilo na druhé straně. Hosté měli možnost kopat standardku z příjemných osmnácti metrů a Mazouch, který se postavil k exekuci přímého kopu, si vedl znamenitě. Parádně obstřelil zeď a zatočil míč přesně do horního růžku Květonovy svatyně – 0:2.

V 75. minutě navíc přidal další gól po rychlé kombinaci s Dostálem hostující Krč a bylo v podstatě hotovo. Opava ale nesložila zbraně a na konci utkání mohla vstřelit alespoň čestný gól, Němec však zazvonil ranou z ostrého úhlu na tyč, a když se svou dalekonosnou bombou neuspěl ani Swiech, skončilo utkání výsledkem 0:3.

Ohlas trenéra

Jan Baránek (trenér SFC Opava):
„Zápas ovlivnila první branka, která soupeře nastartovala. Prostějov hrál organizovaně v bloku a stačilo mu sbírat naše ztracené míče. Utkání nám hodně napovědělo nejen o soutěži, ale i o kádru – s kým máme počítat a s kým ne. Hráči si musí uvědomit, že je v soutěži nečeká nic lehkého a třetí liga bude mít svou kvalitu. Pokud své soupeře nepřehrajeme fotbalově a nezlomíme jej brankami, tak budeme mít v MSFL problémy.“

Uniklo z Deníku

Fotogalerie
Rozhovor s Martinem Skřehotem
Ohlasy trenérů - František Jura (1. SK Prostějov) a Jan Baránek (SFC Opava)