oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

V generálce na MSFL prověří Opavu zlínská rezerva

02.08.2013, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisty Slezského FC čeká v sobotu 3. srpna od 10:00 poslední přípravné utkání před startem blížící se sezony MSFL. V generálce Slezané změří síly s béčkem Zlína. Utkání se odehraje na stadionu v Městských sadech.
příp., sobota 3.8.2013, 10:00
SFC Opava SFC Opava
5:0
Zlín B Zlín B
Godula – Schaffartzik, Švec (56. Swiech), Dvorník, Keresteš – Wirth – Metelka (70. Bartozel), Skřehot (46. Uvíra), Binar, Sedláček (46. Lokša) – Nekuda (83. Metelka).
 
Zapletal – Taláš, Kostka, Hájek, Zavadil – Hlobil (63. Palík), Kalus, Višněvský, Očadlík, Jasenský – Chuchma (78. Hradil).
 
Branky: 25. a 67. Metelka, 42. Švec, 72. Swiech, 88. Lokša. ŽK: Hájek (ZLB).

Start utkání byl spíše pozvolný a ani jedno z mužstev se do hry příliš neobulo. Po divácky nezáživné úvodní dvacetiminutovce ovšem dění na hřišti začali kontrolovat Opavští. Ve 23. minutě podnikli na pravé straně rychlou kombinaci Metelka s Schaffartzikem, který poslal míč do vápna a Sedláčkův volej vyprášil rukavice zlínského brankáře Zapletala.

O dvě minuty později už se Slezané mohli radovat. Keresteš podnikl výpad po levé straně, do vápna vyslal střílený centr, míč sebral Metelka, naznačenou střelou se zbavil svého strážce a poslal míč přesně k tyči.

Následně tentýž hráč sklepl před brankou centr pro Nekudu, ale urostlý forvard z malého vápna ve skluzu přestřelil branku. Nekuda byl v další akci o chvilku později, kdy tvrdou ranou mířící pod břevno nechal proletět gólmana Zapletala, který míč vyrazil na roh. Z něj pak zapršelo podruhé, když se balon snesl na hlavu Švece a ten už měl jednoduchou práci – 2:0.

Do druhé půle měli lepší nástup fotbalisté ze zlínské rezervy, nicméně do vážných šancí je dobře pracující defenziva Slezského FC nepustila. Za zmínku stojí jen střela Višněvského z pětadvaceti metrů, se kterou si poradil brankář Godula. Naopak po krátkém oddechu opavská mašina opět zařadila vyšší rychlostní stupeň.

Zhruba po hodině hry orazítkoval Binar střelou po zemi tyč, ale v 67. minutě se po rychlé narážečce probil do zakončení Metelka a svým druhým zásahem upravil na 3:0. Za dalších pět minut Nekuda šikovně prostrčil míč na Bartozela, ten jej naservíroval před prázdnou branku Uvírovi, jenže ten trefil pouze blokujícího obránce před sebou.

Zaúřadoval tedy opět Binar. Tentokrát rozehrál standardku ideálně na neobsazeného Swiecha, jenž mířil přesně – 4:0. Definitivní podobu výsledku ale dal až v 88. minutě Lokša po ukázkové spolupráci s kým jiným než skvěle hrajícím Binarem.

Uniklo z Deníku

Fotogalerie
Ohlasy trenéra Jana Baránka
Rozhovor s Tomášem Binarem

Ohlasy trenérů

Jan Baránek (trenér SFC Opava):

Zápas splnil svůj účel a měl slušné parametry. O žádnou generálku se ale kvůli mnoha zraněným hráčům v podstatě nejednalo. Nyní máme týden na to, abychom se dali zdravotně do pořádku a připravili hráče na první zápas MSFL.